Χριστουγεννιάτικη σαλάτα μπρόκολου με σάλτσα τυριού
Μια σαλάτα φτιαγμένη με μπρόκολο, ντοματίνια και σάλτσα τυριού για χιόνι. Μπορούμε να τη φτιάχνουμε όλο το χρόνο και χωρίς αυτό το σχήμα. Θα την αγαπήσετε.
- 1 Μπρόκολο
- ντοματίνια μικρά
- ξύλα κανέλας για κορμό
- πιπεριά ψητή από βάζο για αστέρι και φιόγκο
- Σάλτσα για το μπρόκολο
- λάδι
- λεμόνι
- λίγη μουστάρδα
- Σάλτσα τυριού
- Φέτα
- γιαούρτι
- μισή σκελίδα σκόρδο
- λίγο λάδι
- λίγο πιπέρι
- Κόβουμε το πλυμένο μπρόκολο σε μπουκετάκια, τα ρίχνουμε σε βραστό και αλατισμένο νερό και τα βράσουμε 5 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε παγωμένο νερό. Τα στραγγίζουμε πάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Για τη σάλτσα θα ανακατέψουμε τα υλικά . Φτιάχνουμε τη σάλτσα κατά τα γούστα μας σε μικρή ποσότητα.
- Για τη σάλτσα τυριού βάζουμε την ποσότητα που επιθυμούμε σε φέτα αφού την θρυμματίσουμε καλά σε μπολ, ρίχνουμε λίγες κουταλιές γιαούρτι, λίγο σκόρδο από την πρέσα, λίγο λάδι και πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να έχουμε μια αρκετά πηκτή κρέμα.
- Αφήνουμε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Συναρμολόγηση- Σε μεγάλη πιατέλα συναρμολογούμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου δίνοντάς τους σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου.
- τοποθετούμε ανάμεσα τα ντοματίνια, τις κανέλες για κορμό, κόβουμε τις πιπεριές για φιόγκο και αστέρι και τα προσαρμόζουμε στο μπροκολένιο μας δεντράκι.
- Με κουταλάκι ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα μας πάνω στο μπρόκολο να πάρει γεύση. Λίγη όμως να μην τρέξει.
- Κόβουμε αν θέλουμε αγγουράκι σε φέτες ή και καρότα για χλόη η λουλούδια .
- Προσθέτουμε τη σάλτσα μας πάνω στο κάτω μέρος σαν χιόνι και σερβίρουμε
Μπορούμε να σερβίρουμε τη σαλάτα μας όλο το χρόνο στιβάζοντας σε πιατέλα το μπρόκολο και στη μέση τη σάλτσα σε μπολ.
Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα υλικά για τη σαλάτα, την κάνουμε σύμφωνα με τα γευστικά μας γούστα, δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε υλικά.
Μια συνταγή από Λ. Πατέρα.