Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Χούμους με ρεβίθια

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 08 Σεπτέμβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια νόστιμη σαλάτα- αλοιφή για ορεκτικό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • 1,5 κ.γλ. κοφτό κύμινο
  • 1 κ.γλ. κόλιαντρο τριμ. Ξερό
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Λίγο νερό χλιαρό
  • Αλάτι, πιπέρι

Σερβίρισμα

  • Αραβικές πίτες ή πίτες για σουβλάκι
  • Κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • Πάπρικα γλυκιά
Οδηγίες
  1. Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο πολυμίξερ όλα τα υλικά για το χούμους εκτός από το λάδι, που το ρίχνουμε όσο πολτοποιείται το μείγμα μας με σταθερή ροή.
  2. Αν δούμε ότι είναι πολύ πηκτό , ρίχνουμε χλιαρό νερό ή περισσότερο λάδι.
  3. Όταν πολτοποιηθεί καλά και γίνει αλοιφή, το βάζουμε σε πιάτο ή μπολ και προσθέτουμε τα καβουρντισμένα κουκουνάρια, λίγο λάδι και την πάπρικα.
  4. Το σερβίρουμε με τις πίτες που έχουμε ψήσει λίγη ώρα στο φούρνο.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορούμε να ρίξουμε περισσότερο νερό και λιγότερο λάδι, αν θέλουμε να είναι πιο ελαφρύ το χούμους που φτιάξαμε.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσεύματα από τα ρεβύθια σούπα που έχουμε φτιάξει, αφού τα σουρώσουμε καλά ή από τη ρεβιθάδα που έχουμε φτιάξει.
  • Μπορούμε να βγάλουμε μια ποσότητα από τα ρεβίθια που έχουμε φουσκώσει αποβραδίς και έχουμε βράσει  και είναι έτοιμα. Οπότε φυλάμε τα ρεβίθια στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το ορεκτικό μας κάποια άλλη στιγμή.
  • Τα κουκουνάρια τα καβουρντίζουμε ως εξής: Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει, ρίχνουμε τα κουκουνάρια, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά , για να μην αρπάξουν. Ανακατεύουμε για κανένα πεντάλεπτο ( χωρίς λάδι) και είναι έτοιμα να περιχύσουμε το χούμους μας.
  • Το χούμους με ψητά καρότα, λέει ο Β. Δρίσκας, είναι εξίσου νόστιμο. Το μόνο που αλλάζουμε είναι τα ρεβίθια και στη θέση τους μπαίνουν καρότα. Αυτά πρέπει  να ψηθούν περίπου για ¾  της ώρας  στο φούρνο. Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πεντανόστιμο!!
Μεταφορά στην κορυφή