Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
akshpatil 12.5.2020 15:46
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

841-glykaerwteumena.jpg
Ερωτευμένα γλυκάκια



Χοσάφ (ι)

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 01 Δεκέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το χοσάφι είναι παραδοσιακή μικρασιάτικη κομπόστα που γίνεται συνήθως με αποξηραμένα φρούτα και  κατάλληλο για την περίοδο της νηστείας.  Εδώ εγώ την κάνω γλυκό, βράζοντας περισσότερο το σιρόπι.

Συστατικά
  • 1 κούπα ανανά αποξηραμένο
  • 1 κούπα σύκα       "
  • 1 κούπα δαμάσκηνα  "
  • 1 κούπα βερίκοκα   "
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 1 κούπα άψητα αμύγδαλα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 7 κόκκους αστεροειδή γλυκάνισο
Οδηγίες

 

  1. Κόβω όλα τα ξερά φρούτα σε κομματάκια και τα βάζω στην κατσαρόλα να μουλιάσουν σε νερό.
  2. Το νερό να είναι ένα δάχτυλο πάνω από την επιφάνεια  των ξηρών καρπών.
  3. Τα αφήνω για ένα βράδυ και την επομένη ρίχνω 2 φλιτζάνια ζάχαρη, τα αμύγδαλα  και τον γλυκάνισο και βράζω έως ότου δέσει το σιρόπι.
  4. Το σβήνω απ την φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
  5. Σερβίρω με παγωτό ή γιαούρτι..
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν το θέλετε κομπόστα, βράστε το λιγότερο για να μη δέσει το σιρόπι.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 04 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ! Τα Αρώματά του και τη Γλύκα του Χοσάφ να έχεις πάντα Hlianna!!!
Σχόλιο από golfo , Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
παρα πολυ ωραια ιδεα!
εγω τρωω συχνα βιολογικα αποξηραμενα φρουτα,αλλα επειδη δεν θελω να βαλω καθολου ζαχαρη αν τα βρασω ετσι λετε να γινουν καλα?
και κατι αλλο /αν τα βρασω καλα πιστευω επειδη ειναι γλυκα απο μονα τους δε μπορω να τα κανω λιγο μαρμελαδα?
ευχαριστω
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2010
Τώρα είδα την ερώτησή σου, Γκόλφω. Άφησέ τα να μουσκέψουν το βράδυ και ψήσε τα λίγο την επομένη και θα έχεις μια ελαφριά κομπόστα, τουλάχιστον κάνε μια δοκιμη σε μια μικρή ποσότητα. Για μαρμελάδα βράσε τα όπως λέω και πολτοποίησέ τα, δοκίμασε αν σε ικονοποιεί η γεύση και πρόσθεσε ή όχι ζάχαρη κατα τη διάρκεια του βρασμού.
Μεταφορά στην κορυφή