Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Χοσάφ (ι)

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 01 Δεκέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το χοσάφι είναι παραδοσιακή μικρασιάτικη κομπόστα που γίνεται συνήθως με αποξηραμένα φρούτα και  κατάλληλο για την περίοδο της νηστείας.  Εδώ εγώ την κάνω γλυκό, βράζοντας περισσότερο το σιρόπι.

Συστατικά
  • 1 κούπα ανανά αποξηραμένο
  • 1 κούπα σύκα       "
  • 1 κούπα δαμάσκηνα  "
  • 1 κούπα βερίκοκα   "
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 1 κούπα άψητα αμύγδαλα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 7 κόκκους αστεροειδή γλυκάνισο
Οδηγίες

 

  1. Κόβω όλα τα ξερά φρούτα σε κομματάκια και τα βάζω στην κατσαρόλα να μουλιάσουν σε νερό.
  2. Το νερό να είναι ένα δάχτυλο πάνω από την επιφάνεια  των ξηρών καρπών.
  3. Τα αφήνω για ένα βράδυ και την επομένη ρίχνω 2 φλιτζάνια ζάχαρη, τα αμύγδαλα  και τον γλυκάνισο και βράζω έως ότου δέσει το σιρόπι.
  4. Το σβήνω απ την φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
  5. Σερβίρω με παγωτό ή γιαούρτι..
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν το θέλετε κομπόστα, βράστε το λιγότερο για να μη δέσει το σιρόπι.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 04 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ! Τα Αρώματά του και τη Γλύκα του Χοσάφ να έχεις πάντα Hlianna!!!
Σχόλιο από golfo , Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
παρα πολυ ωραια ιδεα!
εγω τρωω συχνα βιολογικα αποξηραμενα φρουτα,αλλα επειδη δεν θελω να βαλω καθολου ζαχαρη αν τα βρασω ετσι λετε να γινουν καλα?
και κατι αλλο /αν τα βρασω καλα πιστευω επειδη ειναι γλυκα απο μονα τους δε μπορω να τα κανω λιγο μαρμελαδα?
ευχαριστω
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2010
Τώρα είδα την ερώτησή σου, Γκόλφω. Άφησέ τα να μουσκέψουν το βράδυ και ψήσε τα λίγο την επομένη και θα έχεις μια ελαφριά κομπόστα, τουλάχιστον κάνε μια δοκιμη σε μια μικρή ποσότητα. Για μαρμελάδα βράσε τα όπως λέω και πολτοποίησέ τα, δοκίμασε αν σε ικονοποιεί η γεύση και πρόσθεσε ή όχι ζάχαρη κατα τη διάρκεια του βρασμού.
Μεταφορά στην κορυφή