Χορτοκεφτεδάκια με ταραμά
- 1κ. χόρτα, όπως:λάπατα, καυκαλήθρες, μυρώνια, άνηθο,μαϊντανό,όλα ψιλοκομμένα,
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
- 2σκ. σκόρδο ψιλικομμένες,
- 2 κ.σ. ταραμάς λευκός,
- 4-5 φέτες ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο,
- ρίγανη,
- πιπέρι,
- μοσχοκάρυδο,
- λίιγο αλάτι!
- 2 κ.σ. αλεύρι +αλεύρι για το πλάσιμο των κεφτέδων.
- Ψιλοκόβουμε τα χόρτα, τα κρεμμυδάκια, αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
- Τα στίβουμε καλά, τα βάζουμε σε λεκανίτσα, προσθέτουμε το πολύ καλά στυμμένο ψωμί, ρίχνουμε τον ταραμά ,ανακατεύουμε, προσθέτουμε ρίγανη, τα μπαχαρικά και τις 2 κουταλιές αλεύρι.
- Ζυμώνουμε,όπως τα κεφτεδάκια, πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά μας, αφήνουμε 30' και πλάθουμε σε μεγάλους κεφτέδες.
- Βάζουμε αλεύρι σε μπολ, αλευρώνουμε τους χορτοκεφτέδες μας και τηγανίζουμε σε λάδι, προσέχοντας να μην μας μαυρίσουν.
- Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Διαφορετικοί χορτοκεφτέδες, πικάντικοι λόγω του ταραμά.
- Σε όσους δεν αρέσει η γεύση του ταραμά μια παραλλαγή: μπορεί να προσθέσει τα παρακάτω υλικά στα χόρτα!! 1φλ. κεφαλογραβιέρα, 2 αυγά χτυπημένα ελαφρά,1 σφηνάκι ούζο, το αλεύρι και να ζυμώσει σε πηχτό χυλό.
- Σε αυτή την περίπτωση παίρνουμε κουταλιές και ρίχνουμε στο λάδι, τηγανίζουμε και στραγγίζουμε σε αποροφητικό χαρτί.
Μπορούμε να βάλουμε φυσικά και σπανάκι!!