Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Χορτοφαγική μαγειρίτσα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 21 Απρίλιος 2011
none
Περιγραφή

Για όσους δεν αρέσει η κλασική μαγειρίτσα,μαγειρίτσα με μανιτάρια,ρόκα και κρασί!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά,κομμένα στα 2 ή 4 ανάλογα το μέγεθος τους
  • 700 γρ. πορτομπέλο κομμένα σε κυβάκια,
  • 500-600 γρ. πλευρώτους κομμένα σε κυβάκια
  • ,80ml.λάδι,
  • 250ml.κρασί λευκό,
  • 2 ματσάκια ρόκα χοντροκομμένη,
  • 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
  • 5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο,ή όσες θέλουμε,
  • 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο,
  • 1 κ.γλ.θυμάρι,
  • 1 κ.γλ.τζίντζερ σε σκόνη,
  • 2 δαφνόφυλλα,
  • 5 αυγά,
  • χυμό λεμόνι όσο θέλουμε
  • αλατοπίπερο.
Οδηγίες
  1. Σκουπίζουμε καλά με μια βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια,αφαιρούμε τα σκληρά κοτσάνια από τα πλευρώτους,κόβουμε το κάτω μέρος από τα λευκά και από τα πορτομπέλο αν είναι σκληρά,έπειτα τα κόβουμε.
  2. .Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι,όσο σκόρδο θέλουμε(η συνταγή έχει 5σκ.)και το σέλερι με 2κ.σ. λάδι για 4 λεπτά να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά,σβήνουμε με το κρασί,ρίχνουμε τα δαφνόφυλλα,θυμάρι, και μαγειρεύουμε..
  3. Σε μεγάλο τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια σε δόσεις!!Πρώτα τα λευκά,μετά τα πορτομπέλο και τέλος τα πλευρώτους για 5 λεπτά το κάθα είδος.Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε αρκετό νερό να τα καλύπτει καλά και σιγοβράζουμε 20-30 λεπτά ξαφρίζοντας με μια κουτάλα κατά τη διάρκεια μαγειρέματος.
  4. Τέλος προσθέτουμε τη ρόκα,το τζίντζερ και αν θέλουμε 1κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη ή σπόρους,αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-10 λεπτά ακόμη.
  5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά το φαγητό μας. Χτυπάμε τα αυγά  με τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε σε δόσεις ζωμό φαγητού και αυγοκόβουμε τη μαγειρίτσα μας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλλακτική μαγειρίτσα για όλους τους χορτοφάγους και ΟΧΙ μόνο!!Η συνταγή είναι του Χρ. Πέσκια από τον Γαστρονόμο.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 24 Απρίλιος 2011
Αυτή η εκδοχή μου αρέσει πολύ!!!
Μεταφορά στην κορυφή