Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Χοιρινό Λεμονάτο με Πουρέ Λαχανικών

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2013
none
Περιγραφή

Αγαπημένο φαγητό της ελληνικής οικογένειας!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  •     100 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  •     4 σκελ. σκόρδο
  •     1 κ.σ. μπαχάρι σε κόκκους
  •     2 καρφ. γαρύφαλλο
  •     2 φύλλα δάφνης
  •     2 φύλλα φασκόμηλο
  •     2 κλων. φρέσκια ρίγανη
  •     250 γρ. πατάτες
  •     1 σελινόριζα μέτρια
  •     1 καρότο
  •     150 ml κρασί μοσχάτο
  •     1 ζωμό κότας
  •     Χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
  •     ½ κ.σ. μουστάρδα (προαιρετικά)
  •     Αλάτι - πιπέρι
  •     150 γρ. γραβιέρα
  •     1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο
Οδηγίες
  1. Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τη σελινόριζα ή το καρότο και τα κόβουμε σε κομμάτια ίδιου μεγέθους. Προσθέτουμε τις πατάτες, την σελινόριζα ή το καρότο και τα σκόρδα με τη φλούδα τους στις μπριζόλες.  Βάζουμε τα μπαχαρικά και τα φύλλα δάφνης μέσα σε τούλι και το τοποθετούμε και αυτό μέσα στο φαγητό.
  3. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό κότας, την φρέσκια ρίγανη και τα φύλλα φασκόμηλου. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30 – 40 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και μαλακώσει το κρέας και τα λαχανικά. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό του λεμονιού και τη μουστάρδα.
  4. Επίσης μπορούμε να δοκιμάσουμε και την εκδοχή όπου λιώνουμε τα λαχανικά που συνοδεύουν τις μπριζόλες. Σ’ αυτή την εκδοχή μεταφέρουμε τα λαχανικά σε μια επιφάνεια ή σε ένα σκεύος και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού λιώνουμε τα λαχανικά.
  5. Λιώνουμε και τα σκόρδα μαζί με τα λαχανικά, για να αφαιρέσουμε την φλούδα τους, κρατάμε το σκόρδο από την μυτούλα, πατάμε με το πιρούνι σπρώχνοντας το εσωτερικό του σκόρδου προς τα έξω. Στην συνέχεια προσθέτουμε στα λιωμένα λαχανικά το τυρί, τη μαργαρίνη, αλάτι, πιπέρι, κι αν χρειάζεται φρέσκια ρίγανη.
  6. Τα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε ένα πιάτο πρώτα τον πουρέ, από πάνω την μπριζόλα και γαρνίρουμε με μια φέτα λεμόνι και ένα κλωναράκι φρέσκιας ρίγανης.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η Συνταγή είναι του Σεφ  κ.Λαγού.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή