Χοιρινό κρασάτο με πατάτες
- 1&1/2 κιλό χοιρινό( χεράκι κατά προτίμηση)
- 3 μέτριες πατάτες .
- 1/2 κούπα λάδι.
- 1 ποτηράκι κρασιού κρασί λευκό ξηρό.
- 2 σκελίδες σκόρδο .
- 1 κουταλάκι ρίγανη.
- Αλάτι.
- Πιπέρι.
- Χυμό ενός λεμονιού.
- Κόβουμε το κρέας σε μερίδες το πλένουμε και το στραγγίζουμε . Κάνουμε μικρές σχισμές σε κάθε κομμάτι και βάζουμε φετάκια σκόρδου με αλάτι και πιπέρι.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το λάδι σε δυνατή φωτιά. Μόλις το κρέας κάνει κρούστα και από τις δυο πλευρές ,σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι , ρίγανη, και καυτό νερό να σκεπαστεί το φαγητό μας.
- Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε μέτριες λωρίδες ,και αφήνουμε να βράσουν και να μελώσουν.
- Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό μας από την φωτιά, προσθέτουμε και το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αν θέλουμε μαζί με το λεμόνι προσθέτουμε και μια κουταλιά μουστάρδα.






