Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Χελωνίτσα με περιεχόμενο

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια χαριτωμένη χελωνίτσα με γέμιση πίτσας, μπορείτε να την φτιάξετε και νηστίσιμη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  •    50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  •    1 φακελάκι μαγιά,
  •    1/2 φλ. χλιαρό νερό.

   Ζύμη:

  •    550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  •    1 1/2 κ.γλ. αλάτι,
  •    1 κ.γλ. ζάχαρη,
  •    1 φλ. χλιαρό νερό.

 Γέμιση 1:

  •    4-5 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια,
  •    1/2 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια,
  •    λίγες φέτες μανιτάρια,
  •    6 λουκανικάκια κοκτέλ,
  •    ντοματάκια ψιλοκομμένα ή φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες,
  •    ρίγανη ή θυμάρι,
  •    κίτρινο τυρί τριμμένο.

Νηστίσιμη γέμιση:

  •    100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα,
  •    πράσινες ελιές γεμιστές σε φέτες,
  •    1 μικρό κρεμμύδι σε ψιλές φέτες,
  •    1/2 πιπεριά σε κυβάκια,
  •    ντοματάκια ψιλοκομμένα.

   Διακόσμηση:

  •    1 ελιά [κατά προτίμηση μαύρη} κομμένη στην μέση για μάτια,
  • ρίγανη και λίγο αλεύρι
Οδηγίες

 

  1.    Ξεκινάμε βάζοντας σε μπολ τη μαγιά και το αλεύρι, ρίχνοντας το νερό και ανακατεύοντας καλά να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα 550 γρ. αλεύρι, το αλάτι, ζάχαρη και λίγο λίγο το νερό ζυμώνουμε σε μαλακή-εύπλαστη ζύμη.    Σκεπάζουμε και αφήνουμε 45' έως 1 ώρα να φουσκώσει η ζύμη μας.
  2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μικρά μπαλάκια και 2 μεγάλα κομμάτια.   Ξεκινάμε πρώτα με τις μικρές μπαλίτσες, τις ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας και βάζουμε μικρή ποσότητα γέμισης, 1 κ. γλ. κλείνουμε πάλι σε στρογγυλό ζυμαράκι-μπαλίτσα. Συνεχίζουμε το ίδιο για τα επόμενα 5 μπαλάκια.
  3. Ανοίγουμε το ένα μεγάλο κομμάτι με τα χέρια μας σε φύλλο στρογγυλό, το βάζουμε στο κέντρο μιας λαμαρίνας και γύρω του τακτοποιούμε τα μπαλάκια για ποδαράκια, κεφάλι και ουρά.   Ρίχνουμε αρκετή γέμιση στο φύλλο.   Ανοίγουμε και το δεύτερο μεγάλο κομμάτι ζύμης και"κλείνουμε"καλά γύρω γύρω το σώμα της χελώνας με βρεγμένα δάχτυλα.
  4. Χαράζουμε σταυρωτά το κέλυφος, κάνουμε 3 χαρακιές σε κάθε ποδαράκι, στην ουρά, ενώ κολλάμε στο κεφάλι την ελιά για μάτια.
  5. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι το κέλυφος και ρίγανη,σκεπάζουμε, αφήνουμε άλλα 15 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β. για 35-40 λεπτά να ροδίσει.

 

 

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 23 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Είναι τόσο όμορφη, που δε σου κάνει καρδιά να τη φας!!!!
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 23 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πανεμορφη!!!!!
Βασω τι να πω;πολλα μπραβο !!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 23 Μάρτιος 2012
Σας ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!
Η αλήθεια είναι πως λυπάσαι τη φας την άκακη χελωνίτσα αλλά ή μυρωδιά δεν σε αφήνει!:))
Σχόλιο από eleni_p , Κυριακή, 25 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ωραία η χελωνίτσα και το περιεχόμενο βέβαια!!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 09 Ιούλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Απίθανη η χελωνίτσα, Μπράβο!! Εμένα μου βγήκε καρέτα καρέτα και την ευχαριστηθήκαμε όλοι. Την έφτιαξα με φρέσκια μαγιά από το κύβο έβαλα τα 3/4. Πρόσθεσα λίγο λάδι στη ζύμη, καθώς και μειγμα βοτάνων. Σούπερ!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 13 Ιούλιος 2012
Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε η χελωνίτσα Ηλιάννα!!τα βότανα στη ζύμη πάνε πολύ και με το λάδι θα έγινε πιο αφράτη!
Μεταφορά στην κορυφή