Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού
- 500 γραμμάρια αλεύρι.
- 125 γραμμάρια φιτίνη
- 125γραμ. βιτάμ.
- 150 γραμμάρια γάλα.
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή.
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν.
- 1,5 κουταλάκι ζάχαρη.
- 1 κουταλάκι αλάτι.
Για την γέμιση:
- 300 γραμμάρια τυρί φέτα,
- 1 αυγό. .
- πιπέρι μαύρο.
- 1 αυγό για άλλειμα.
- Ρίχνουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα,και στη συνέχεια τα βούτυρα χτυπημένα ,την ζάχαρη το μπαίκιν και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.
- Ανοίγουμε μικρά φυλλαρακια και κόβουμε κύκλους με κου-πάτ.Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση ,κλείνουμε και πατάμε με το πηρούνι .
- Αλείφουμε με κρόκο αραιωμένο με νερό,και πασπαλίζουμε με σουσάμι.Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα αραιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς περίπου 20-25 λεπτά η έως ότου ροδοκοκκινίσουν.








