Τυροπιτάκια με γιαούρτι
- 1 ποτήρι του νερού λάδι.
- 1 κεσέ γιαούρτι.
- 1 μπαίκιν.
- 1/2 φλιτζάνι του καφέ γάλα.
- Λίγο αλάτι.
- Αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη κατάλληλη για πλάσιμο.
- 1/4 του ποτηριού νερό
Για την γέμιση:
- 1/4 του κιλού φέτα.
- Λίγο λάδι.
- 1 κουταλιά της σούπας γάλα.
- Λίγο μαυροπίπερο.
- 1 αυγό για επάνω.
- Βάζουμε τρείς κουτάλες μεγάλες αλεύρι σε λεκάνη , ανοίγουμε λακούβα και ρίχνουμε μέσα το λάδι, το νερό, το αλάτι, το μπαίκιν, το γάλα και το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο-λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη μας για πλάσιμο ! Ούτε σφιχτή ούτε πολύ μαλακή.
- Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και με μικρό κουταλάκι βάζουμε λίγη σε κομμάτια ζύμης που κόψαμε στρογγυλά με κρασοπότηρο. Τα κλείνουμε και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
- Τα αλείφουμε με χτυπημένο το αυγό και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μισή ωρίτσα η ώσπου να ροδοκοκκινίσουν!
Εύκολα και γρήγορα για πολλές περιπτώσεις κατάλληλα αυτά τα τυροπιτάκια.








