Τυροπιτάκια γλυκά
Κάποιο Πάσχα, σε ένα ορεινό χωριό της Πελοποννήσου η Αγγελική, με κέρασε αυτά τα πολύ νόστιμα γλυκά τυροπιτάκια. Μου εξήγησε ότι γίνονται από φρέσκο ανάλατο τυρί ,που όλα τα σπίτια έχουν αυτές τις μέρες.
- 1/2 κιλό φρέσκο ανάλατο τυρί, μυζήθρα η ανθότυρο.
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα.
- 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό.
- 2 κουταλιές γεμάτες βούτυρο φρέσκο( αυτό στα γυάλινα βάζα)
- 1/2 κούπα ζάχαρη.
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ.
- Τσιμπιά αλάτι.
- Ελάχιστο πιπέρι.
- Τρίβουμε το τυρί με τα χέρια μας και προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το βούτυρο λιωμένο, την ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το μπέκιν ,αλάτι και πιπέρι.
- Κάνουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει ελαφρά από τα δάχτυλα.
- Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.







