Τυρόπιτα με σπιτική σφολιάτα και διάφορα τυριά
Για το φύλλο.
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 2 κούπες αλεύρι σκληρό.
- 1 σφηνάκι τσικουδιά, η τσίπουρο.
- 1/2 ποτηράκι κρασιού λάδι.
- 1 &1/2 κούπα νερό χλιαρό.
- 1 κουταλάκι αλάτι.
- Βούτυρο φυτίνη με ελαιόλαδο, η μαργαρίνη που θα χρησιμοποιήσουμε να αλείψουμε το κάθε φύλλο.
- Νισεστέ για το άνοιγμα του φύλλου.
Γέμιση
- 250γρ τυρί φέτα.
- 100 γρ παρμεζάνα.
- 150 γρ κασέρι, η γκούντα.
- 2 κουταλιές σούπας τυροκαυτερή.
- 2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό.
- 1 αυγό.
- Πιπέρι.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, και κάνουμε μια γουβίτσα . Ρίχνουμε το λάδι, την τσικουδιά,το νερό,και το αλάτι. Κάνουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Την ζυμώνουμε καλά, μέχρι να κάνει φουσκάλες εσωτερικά. Αφήνουμε την ζύμη, να ξεκουραστεί, για μια ωρίτσα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την φέτα , την λιώνουμε με το πιρούνι, και προσθέτουμε τριμμένα και τα άλλα τυριά, το γιαούρτι, την τυροκαυτερή, το αυγό ελαφρά χτυπημένο, και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
- Χωρίζουμε την ζύμη για το φύλλο στα δύο, και με την μέθοδο του ήλιου, ανοίγουμε και βουτυρώνουμε καλά τα 2 φύλλα.
- Στρώνουμε το ένα φύλλο σε ελαφρά λαδωμένο ταψί 38 Νο,και ρίχνουμε το μείγμα των τυριών. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο, και κόβουμε το περίσσιο γύρω απο το ταψί με την ανάποδη πλευρά ενός μαχαιριού. Γυρίζουμε τα φύλλα και σχηματίζουμε κόθρο.
- Χαράζουμε την πίτα, λαδώνουμε ελαφρά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για 45 περίπου λεπτά η έως ότου ροδοκοκκινίσει.
Προσέχουμε να ψηθεί και απο κάτω καλά η πίτα. Δεν την σκεπάζουμε αφού την βγάλουμε από τον φούρνο ,αν θέλουμε να διατηρηθεί τραγανή.








