Τυροκροκέτες
- 200 γραμ. γκούντα
- 200 γραμ. ρεγκάτο
- 200 γραμ. κεφαλογραβιέρα
- 3 ασπράδια αυγών +1 κρόκο
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
- Καλαμποκέλαιο
- Τρίβουμε όλα τα τυριά στο χοντρό του τρίφτη ή τα παίρνουμε έτοιμα από το Σ/Μ
- Προσθέτουμε τα αυγά και το κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξουν
- Έπειτα τα πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος του καρυδιού, τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι στην φριτέζα ή στο τηγάνι
- Στην φριτέζα είναι καλύτερα, διαφορετικά στο τηγάνι σε αρκετό όμως λάδι.
- Αν θέλουμε να τα συντηρήσουμε, τα βάζουμε σε τάπερ και σε κάθε σειρά τοποθετούμε μεμβράνη για να μην κολλήσουν μεταξύ τους
Ιδανικές και για μπουφέ και για παιδικά πάρτυ γιατί κάτι τέτοιες τυρολιχουδιές αρέσουν στα παιδάκια!
Ευχαριστούμε πολύ!