Τσουρεκάκια με καρύδια
- 500 γρ . αλεύρι
- 40 γρ . μαγιά φρέσκια .
- 60 γρ . βούτυρο
- 60 γρ . ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 / 4 λίτρου γάλα
Γέμιση
- 1 κ.γλ. κανέλλα
- 100 γρ . καρύδια
- 2 μήλα
- 1 κ , σ . ζάχαρη
- Λίγο βούτυρο λιωμένο
Γλάσο
- 250 γρ . ζάχαρη άχνη
- 3-4 κ.σ. χυμό λεμόνι
Κάνουμε τη γέμιση
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομματάκια
- Χοντροαλεθουμε τα καρύδια
- Ρίχνουμε στα μήλα την κανέλα , και την ζάχαρη , τα ανακατεύουμε λίγο να ενωθούν τα υλικά
- Όταν φουσκώσει η ζύμη την βάζουμε σε ένα αλευρωμένο μέρος και την ανοίγουμε σε ένα φύλλο
- Την αλείφουμε με ένα πινέλο με το βούτυρο
- Βάζουμε τα μήλα σε όλη την επιφάνεια
- Πασπαλίζουμε με την κανέλλα , ζάχαρη , τις σταφίδες και τα καρύδια
- Το κάνουμε ένα ρολό
- Βουτυρώνουμε μια φορμα 26αρα
- Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Το κόβουμε σε κομμάτια 10 εκατοστά το καθένα
- Βάζουμε τα κομμάτια στην φόρμα το ένα δίπλα στο άλλο με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω
- Αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει και ψήνουμε για 60 λεπτά
- Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο , ρίχνουμε το γλάσο
Γλάσο
- Ζάχαρη άχνη και χυμό λεμονιού , τα ανακατεύουμε μαζί και το γλασάρουμε ζεστό .
- 3-4 κ.σ. χυμό λεμόνι