Τσιζ κέικ της Μπιάνκας
Κάνουμε ένα παντεσπάνι γρήγορο
Για τη κρέμα τυριού
-
500 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
-
400 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι -
1 βανίλια
-
7 φύλλα ζελατίνη άσπρη
-
2 κ,γ, χυμό λεμόνι
-
ξύσμα από 1 λεμόνι
-
100 γρ. ζάχαρη
Για την επικάλυψη
-
ζάχαρη άχνη
-
Ψήνουμε το παντεσπάνι και το κόβουμε σε οριζόντια σε δυο μέρη - Σε μια λεκάνη βάζουμε το τυρί και το γιαούρτι με την ζάχαρη, τον χυμό, την βανίλια και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά
- Κάνουμε την κρέμα γάλακτος σε σαντυγί
- Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει
- Την στραγγίζουμε και την βάζουμε λίγο να ζεσταθεί για να λιώσει
- Ρίχνουμε στο τυρί την μισή σαντυγί, ρίχνουμε την ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε και την υπόλοιπη σαντυγί και ανακατεύουμε ελαφρά
- Παίρνουμε την φόρμα, μια 26αρα με το σπαστό τσέρκι που μπορούμε μετά να το βγάλουμε εύκολα
- Βάζουμε το ένα μέρος από το παντεσπάνι μέσα στην φόρμα, ρίχνουμε την κρέμα τυριού μέσα, την απλώνουμε να πάει παντού και να έχει το ίδιο πάχος
- Βάζουμε από πάνω το δεύτερο μέρος παντεσπάνι και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 12 ώρες
- Βγάζουμε το τσέρκι και πασπαλίζουμε με άχνη
-
Μπορείτε και να αγοράσετε το παντεσπάνι έτοιμο, είναι σε 3 κομμάτια, δεν πειράζει, βάλτε ένα κομμάτι στην κατάψυξη και όταν ξαναφτιάξετε, θα έχετε πάλι δυο για άλλη φορά ...
-
Ένας άλλος τρόπος παρουσίασης είναι να βάλουμε πάνω φρούτα κονσέρβας.
- Επάνω φτιάχνουμε ένα ζελέ και τα περιχύνουμε, για να στερεώσουμε τα φρούτα.
- Επίσης μπορούμε να βάλουμε και μέσα ψιλοκομμένα φρούτα κονσέρβας, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες.
Ευχαριστω πολυ μου αρεσε .
μονο 250 γρ στραγγιστο γιαουρτι
για να στερεωθουν η να βαλης μεσα φρουτα ψιλοκομενα,το εχω κανει και αυτο καπου εχω μια φωτο που εω βαλη μεσα ροδακινα η βερυκοκα κονσερβας να σας την διξω αν την βρω