Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Τσιπούρα μεθυσμένη

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Φιλέτο τσιπούρας με ούζο, εύκολα και γρήγορα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 τσιπούρα φιλεταρισμένη με τον τρόπο που δείχνω πιο κάτω.
  • Λίγο λάδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο στην πρέσα
  • Μερικά μανιτάρια σε φετάκια
  • 3 κομμάτια λιαστή ντομάτα κομμένη σε κομμάτια μικρά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
  • Μισό χυμό λεμονιού
  • 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλ/νο
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες



Για το φιλετάρισμα

  1. Καθάρισα το ψάρι από τα λέπια και τα εντόσθια.
  2. Χρησιμοποίησα ένα κοφτερό μαχαίρι και αφαίρεσα το κεφάλι.
  3. Μετά άρχισα να κόβω το πρώτο φιλέτο, βάζοντας το μαχαίρι και ακουμπώντας το στο κόκκαλο και κατά μήκος της μιας πλευράς του ψαριού, κατέβαινα προς τα κάτω. Το χέρι μου πατούσε την επιφάνεια του ψαριού κάθετα προς το μαχαίρι. Βέβαια δοκίμασα και από την ουρά να φιλετάρω προς τα πάνω και  μου ήταν πιο εύκολο. Πάντα το μαχαίρι μου ακουμπούσε πάνω στο κόκκαλο του ψαριού.
  4. Αφού έκοψα το ένα φιλέτο, γύρισα το ψάρι από την άλλη πλευρά και έκανα την ίδια δουλειά. Δεν αφαίρεσα το δέρμα γιατι στην τσιπούρα δεν υπάρχει λόγος.
  5. Με το τσιμπιδάκι των φρυδιών ή με μυτερό μαχαίρι , αφαίρεσα τα κόκαλα





Για τη σάλτσα

  1. Αλατοπιπέρωσα τα φιλέτα και τα σοτάρισα στο λάδι, πρώτα από την πλευρά με το δέρμα και στη συνέχεια από την άλλη πλευρά.
  2. Αφαίρεσα από το τηγάνι το ψάρι και έριξα τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα άφησα να μαραθούν για λίγο πάντα σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέτω στο τηγάνι με προσοχή τα ψάρια και βάζω και τις λιαστές ντομάτες.
  4. Περιχύνω με το  ούζο και αφήνω να εξατμιστεί.
  5. Ρίχνω λεμόνι, μαϊντανό και το λάδι  και λίγο νεράκι αν χρειαστεί.
  6. Σχεδόν αμέσως είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 28 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νόστιμη, αρωματική και διαφορετική συνταγή για ψάρι από τις συνηθισμένες. Οι οδηγίες για το φιλετάρισμα χρησιμότατες!
Μεταφορά στην κορυφή