Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Tσάτνεϋ με μήλο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια γλυκόξινη πολύ πικάντικη σάλτσα-μαρμελάδα, που συνοδεύει κρέατα ψητά και τυριά ακόμα, από την ασιατική κουζίνα.

Συστατικά
  • 250 γρ. ξινόμηλα
  • 250 γρ. πιπεριά λεπτοκομμένη
  • Μισή κούπα μαύρη ή καστανή ζάχαρη
  • Μισή κούπα λευκό ξύδι
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο
  • Μισή κούπα σταφίδες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ στον τρίφτη
  • ½ κ.γλ. ξερές καυτερές πιπερίτσες τριμμένες
  • 1 κ.γλ. σιναπόσπορο
  • 2 σκελίδες σκόρδο  στην πρέσα
  • Λίγο γαρίφαλο τριμμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κούπα νερό
Οδηγίες

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μας μαζί σε μια κατσαρόλα.
  2. Αρχικά αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να βράσουν και μετά χαμηλώνουμε στο σιγανό τη φωτιά μας και αφήνουμε να βράσουν για περίπου ένα μισάωρο. Ανακατεύουμε ενδιάμεσα αρκετές φορές για να μη μας κολλήσει το μείγμα.
  3. Αν θέλουμε, τα πολτοποιούμε με το μούλτι.
  4. Φυλάμε την καυτερή μαρμελάδα στο ψυγείο για 2 εβδομάδες περίπου.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχο συνοδευτικό, που μπορούμε να το κάνουμε όσο καυτερό ή όχι επιθυμούμε!!!
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
εγω δεν λεω πολλα τα ειπαν τα κοριτσια μπραβο Ηλιαννα για την ωραια συνταγη
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Η μαγειρικη τεχνη στο μεγαλειο της! τελεια!!!
Μεταφορά στην κορυφή