Τραχανόπιτα
- 1 κούπα τραχανά γλυκό η ξυνό( ότι μας αρέσει)
- 3 κούπες γάλα.
- 2 αυγά.
- 4 κρεμμύδια μεγάλα σε φέτες.
- 100 γραμμάρια φέτα .
- 5 κουταλιές λάδι.
- Αλάτι.
- Πιπέρι.
- Πάπρικα.
- 2 φύλλα κουρού η 4 χωριάτικα.
- Βάζουμε το γάλα να βράσει σε αντικολλητική κατσαρόλα και ρίχνουμε τον τραχανά. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να βράσει να πήξει και να μελώσει. Αφήνουμε να κρυώσει, ενώ ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το λάδι σε χαμηλή φωτιά να γυαλίσουν ,για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια στο μείγμα του τραχανά , και ανακατεύουμε καλά . Ρίχνουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, αλάτι, πιπέρι πάπρικα και την τριμμένη φέτα.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί 36 Νο και στρώνουμε ένα φύλλο κουρού . Ρίχνουμε το μείγμα του τραχανά και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο ,τρυπάμε κατά διαστήματα με πιρούνι για να βγαίνει ο ατμός κατά το ψήσιμο, και ψήνουμε στους 180 -200 για μια ώρα περίπου στην τελευταία σχάρα.
Η πίτα πρέπει να ψηθεί καλά και από κάτω, διαφορετικά το φύλλο θα πανιάσει.
Αν χρησιμοποιήσουμε χωριάτικα φύλλα τα λαδώνουμε ενδιάμεσα .,







