Τούρτα σοκολατίνα με σου
Ζύμη μπριζέ
- 50 γρ ζάχαρη
- 150 γρ αλευρι
- 100 γρ βουτυρο
- 1 κροκο αβγού
- 1 πρεζα αλατι
Γέμιση Κρέμα σοκολάτας
- 50 γρ ζάχαρη
- 1 βάζο κεράσια στραγγισμένα
- 2 φύλα ζελατίνη άσπρη
- 500 γρ κρέμα γάλακτος
- 150 γρ μισόπικρη κουβερτούρα
- 300 γρ σουδακια με κρέμα βανίλιας κατεψυγμένα
για γαρνίρισμα
- 25 γρ σοκολάτα λεπτά κομμένη με το μαχαίρι που καθαρίζουμε τις πατάτες
- 2 σουδακια
- μερικά κεράσια
- Με τα υλικά της ζύμης κάνουμε μια ζύμη και την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και βάζουμε μια λαδόκολλα στην 26αρα φόρμα με στεφάνι. Ανοίγουμε σε φύλο την ζύμη και την απλώνουμε μέσα στην φόρμα και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Στραγγίζουμε καλά τα κεράσια, Βάζουμε την ζελατίνα σε κρύο νερό να μαλακώσει. Χτυπάμε σε μια λεκάνη του μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ρίχνουμε και την ζάχαρη σιγά σιγά.
- Κόβουμε τη κουβερτούρα και την βάζουμε σε μπεν μαρι να λιώσει. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Στύβουμε την ζελατίνα και την βάζουμε για λίγο να ζεσταθεί και να λιώσει.
- Ρίχνουμε στην ζελατίνα σιγά σιγά 5 κουταλιές σουπας από την σαντιγί. Μετά όλη μαζί την ρίχνουμε στην λεκάνη με την σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν καλά και με απαλές κινήσεις προσθετουμε την λειωμένη κουβερτούρα
- Όταν ψηθεί η βαση ,την αφηνουμε να κρύωσει. Την βάζουμε σε μια πιατέλα και βάζουμε το στεφάνι της φόρμας και το κλείνουμε. Ρίχνουμε απο την κρέμα σοκολάτας σχεδον 1 πόντο να πάει παντού.
- Βάζουμε στην σειρά τα σουδακια και κρατάμε 2 για το γαρνίρισμα. Επάνω στα σουδακια βάζουμε τα κεράσια και κρατάμε μερικα για το γαρνιρισμα. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρεμα σοκολατας και με ενα κουτάλι κάνουμε κύματα δηλαδή λακουβιτσες.
- Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Ρίχνουμε και την κομμένη σοκολάτα που είναι σαν φύλλα κομμένη. Τα 2 σουδακια τα κόβουμε στην μέση και τα βάζουμε και αυτά επάνω στην κρέμα και τα λιγα κερασια που εχουμε κράτησει. Σερβίρουμε χωρις τύψεις
Αν θέλουμε, κάνουμε μονες μας τα σουδακια και τα γεμίζουμε με ενα καρνέ με κρεμα βανίλιας και ερμολ.
Μπραβο σου μπραβο σου !