Τούρτα σοκολάτας
- 6 κουταλιές κοφτές βούτυρο φρέσκο.
- 2 κουταλιές κοφτές ζάχαρη.
- 300 γραμμάρια κουβερτούρα.
- 400 γραμμάρια σαβαγιάρ.
- 2 κουτιά μόρφατ.
- 2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη.
- 5 κρόκους αυγών.
- 2 ασπράδια.
- 1 σοκολάτα κουβερτούρα η γάλακτος για το στόλισμα.
- 2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο.
- 2 κουταλιές σούπας κακάο σκούρο.
- 4 κουταλιές γλυκού ζάχαρη.
- Βάζουμε τις μόρφατ στο ψυγείο να παγώσουν για 2 ώρες.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο με την ζάχαρη και λίγο κρύο γάλα ώστε να γίνει μια λεία κρέμα. Το υπόλοιπο γάλα από τις δυο κούπες , το βράζουμε και το ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα του κακάο. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τις 2 κουταλιές ζάχαρη,και ρίχνουμε τους κρόκους έναν-έναν.
- Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν-μαρι με 2 κουταλιές σούπας νερό,και την προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου. Ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε τις κρέμες μόρφατ με την άχνη κοσκινισμένη,και προσθέτουμε στην κρέμα τα ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγγα. Προσθέτουμε τη σαντιγί στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
- Βουτάμε για λίγο τα σαβαγιάρ στο μπολ με το γάλα και το κακάο, και τα στρώνουμε σε σειρά σε μια πιατέλα .
- Στρώνουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας επάνω από τα σαβαγιάρ.
- Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση σαβαγιάρ και επάνω την υπόλοιπη κρέμα.
- Τρίβουμε με το μαχαίρι,σε φλούδες τη σοκολάτα και την ρίχνουμε στην τούρτα.
- Την βάζουμε 4-5 ώρες στο ψυγείο, να παγώσει.
- Αν θέλουμε λίγο πριν σερβίρουμε ,πασπαλίζουμε με ελάχιστη κοσκινισμένη άχνη.
αν βαλουμε μπισκοτα δεν θα γεινη καλλο;
λεω τωρα αν δεν εχουμε πολλα σαβαγιαρ στο σπιτι μας !!!
καλλα λες και με παντεσπανι θα ειναι πολυ καλλο!!
εινα λιγα σαβαγιαρ αλλα αρλετο κεικ μαρμαρε
εκοψα κομματια απο το κεικ και τα εβαλα για βαση και αναμεσα τα σαβαγιαρ !!!!!!!
τελειο εγεινε!!!!!
πολυ ωραιο!!!







