Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1799-indikorolokima1.jpg
Iνδικό ρολό με κιμά



Τούρτα Παναμά

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τρίτη, 27 Ιανουάριος 2015
none
Περιγραφή

Εντυπωσιακή τούρτα με φουντούκια.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για το παντεσπάνι

  • 150 γρ σοκολατα λιωμένη
  • 7 αυγα
  • 200 γρ Ζαχαρη
  • 1 Βανιλια
  • 200 γρ φουντουκια η αμυγδαλα αλεσμενα οχι σε πούδρα
  • 25 γρ αλευρι
  • 1/2 κ γ μπεικιν
  • Λιγο ρούμι η κονιάκ

Κρεμα για την γεμιση

  • 150 γρ σοκολατα λιωμένη
  • 300 γρ μαλακο βουτυρο
  • 150 γρ αχνη
  • 3 βανιλιες
  • 1 κροκο αυγού προαιρετικά
  • 1 κ. σ. νεσκαφέ σε λιγο νεράκι ανακατεμένο προαιρετικά

Γαρνιτούρα

  • 1 Garni σοκολατα
  • Αμυγδαλα καβουρτισμενα χωρις βουτυρο και ζαχαρη
Οδηγίες
  1. Ανάβουμε τον φουρνο στους 170°C αντίσταση η στον αερα στους 150°C βαθμούς. Βουτυρωνουμε μια φορμα 26αρα πασπαλιζουμε με παξιμάδι, βάζουμε στον πάτο λαδοκολα.
  2. Παντεσπάνι: Καβουρντιζουμε λιγο τα αμυγδαλα η τα φουντουκια σε ενα τηγανι χωρις βουτυρο η ζαχαρη ετσι σκέτα ( οχι να μαυρίσουν ), θελουμε να πάρουν μονο μια ωραια μυρωδιά.
  3. Λιώνουμε την σοκολατα αφηνουμε να κρυωσει. Χτυπαμε με το μιξερ τα ασπραδια σε μαρεγκα.
  4. Σε άλλη λεκάνη βαζουμε τους κροκους, την ζαχαρη και το κονιάκ τα χτυπαμε με το μιξερ να αφρατεψουν και να ασπρίσουν. Ριχνουμε την λιωμένη κρύα σοκολατα. Χτυπαμε ακομη λιγο να ενωθούν τα υλικα Καλα. Ριχνουμε τα καβουρντισμένα αμυγδαλα η φουντουκια με το αλευρι και το μπεκιν ανακατεμένο μαζι. Προσθετουμε την μαρεγκα και ανακατεύουμε απαλα οχι με το μιξερ ,πολυ απαλα για να μην ξεφουσκώσει το μειγμα.
  5. Βαζουμε το μειγμα στην φορμα και ψηνουμε στο δεύτερο συρτάρι απο το κατω για 50 λεπτα. Κανουμε και το τεστ με το ξυλακι γιατι ο κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά.
  6. Οταν ψηθεί, το βαζουμε σε μια σχαρα να κρυωσει λιγο, βγαζουμε απο την φορμα τραβάμε την λαδοκολα και αφηνουμε να κρυώσει τελειως το παντεσπανι μας ( εγω το φτιάχνω μια μέρα πριν). Το κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 πάτους.
  7. Κρεμα βουτυρου για την Γεμιση: Χτυπαμε με το μιξερ το βουτυρο να αφρατέψει, ριχνουμε σιγα σιγα την αχνη ,την κρύα σοκολατα, τον κροκο και ολα τα υλικα, χτυπαμε παντα με το μιξερ σε μια αφράτη κρεμα μοιράζουμε την κρεμα σε τρία ίσια μέρη. Βαζουμε τον έναν πάτο σε μια πιατέλα αλείφουμε με 1/3 απο την κρεμα, Ξανά πάτο και κρεμα. Βαζουμε τον τρίτο πάτο και αλείφουμε με την υπόλοιπη κρεμα.
  8. Μετα χτυπαμε το garni οπως λέει η συσκευασία και γαρνίρουμε την τουρτα μας. Πασπαλιζουμε με λίγα καβουρντισμένα αμυγδαλα. Βαζουμε την τουρτα μας στο ψυγείο.
  9. Για όσους δεν θελουν τον κροκο αυγο μπορούν να τον παραλείψουν
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή