Τούρτα νες καφέ
- 400 γραμμάρια σαβαγιάρ.
- 300 γραμμάρια μαρμελάδα βερίκοκο.
- 1 κουτί μόρφατ.
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη.
- 3 κουταλάκια του γλυκού νες καφέ.
- 3 κουταλάκια γλυκού κονιάκ.
- 1 κούπα γάλα με 2 κουταλιές κονιάκ μέσα.
- 50 γραμμάρια φυστίκια Αιγίνης η καρύδια τριμμένα και λίγη τρούφα για διακόσμηση.(οτι προτιμάμε)
- Βάζουμε την μόρφατ στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα. Την βγάζουμε και την χτυπάμε για 20 λεπτά προσθέτοντας την άχνη λίγη-λίγη.
- Διαλύουμε το νες καφέ στο κονιάκ και το ρίχνουμε στην μόρφατ . Χτυπάμε για λίγο ακόμα, να ανακατευτεί καλά ο καφές, μέσα στην σαντιγί.
- Βουτάμε ένα -ένα τα σαβαγιάρ στο γάλα με το κονιάκ. Στρώνουμε σε σειρές τα σαβαγιάρ σε μία πιατέλα .Καλύπτουμε τα μπισκότα με την μαρμελάδα ομοιόμορφα .
- Στρώνουμε την δεύτερη σειρά σαβαγιάρ και επάνω απλώνουμε λίγη από την σαντιγί.
- Συνεχίζουμε με τρίτη σειρά σαβαγιάρ και καλύπτουμε όλο το γλυκό με την υπόλοιπη κρέμα.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει. Διακοσμούμε με καρύδια τριμμένα και τρούφα σοκολάτας η φυστίκια Αιγίνης ανάλατα.




Γεια στα χέρια σου!
Σε ευχαριστούμε Τζενη μου!!!!!






