Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τούρτα Μους Σοκολάτα

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Τρίτη, 02 Οκτώβριος 2012
none
Περιγραφή

Απίθανη τούρτα και εύκολη στην κατασκευή της.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για Μπισκοτενια Βαση:

  •  3 αυγά μεγάλα
  • 150 ζάχαρη
  • 150 αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γλ μπεικιν

  Για το μους:

  •     1 σοκολάτα  γάλακτος,( MiLKA )
  •     1 γλυκόπικρη σοκολάτα (MiLKA )
  •     4 πακετακια κρεμα γαλακτος (250 γρ το καθε ένα και 30 % λιπαρα)
Οδηγίες

Για τη βάση

  1.     Χωρίζουμε τα αυγά. Βάζουμε τα ασπράδια του αυγού και 3 κουταλιές ζεστό νερό και τα χτυπάμε με το μίξερ καλά για περίπου 5 λεπτά, βάζουμε τους κρόκους, και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε με το μίξερ,
  2.     Ρίχνουμε την ζάχαρη και την βανίλια, δουλεύουμε ώσπου να λιώσει καλά.
  3.     Βάζουμε, και το αλεύρι, με την μπεικην και το ανακατεύουμε με το μίξερ.
  4.     Το ρίχνουμε σε 28 άρα φόρμα,που ανοιγει στα πλαγια, και το ψήνουμε στους 180ο στον αέρα για 30 λεπτά.
  5.     (το φτιαχνουμε μια μερα πριν)

Για τη γέμιση

  1. Σε μια κατσαρολα βαζουμε νερο να βρασει. Βαζουμε μεσα ενα Μπολ ανοξείδωτο,και βαζουμε την σοκολατα μεσα να λιωνει σιγα σιγα και την κρεμα γαλακτος και ανακατεύουμε μεχρι να μας λιωσει καλα  και να παρει μια βραση.    Το κατεβαζουμε απο το ματι της κουζινας.  Το βαζουμε στο ψυγειο  αποβραδίς να σφίξη και να κρυώσει!
  2.  Την αλλη μερα κοβουμε το κεικ στα τρια.  Παιρνουμε τη σοκολατα την βαζουμε σε πιο μεγαλο μπολ και βαζουμε και δυο πακετακια στερεωτικο για κρεμα γαλακτος και χτυπαμε την Μους με το Μιξερ να μας γινει μια κρεμα σφικτη και αφρατη .
  3. Την βαζετε τωρα  πανω στην κομμενη βάση (να σας φτασει,)περιπου ένα με ενάμιση  ποντο σε καθε πατο. Με το υπολοιπο την περνατε στα πλαγια γυρω  γυρω και κανετε και το ντεκορ σας!

Σχόλια
Σχόλιο από LARA LO , Κυριακή, 07 Οκτώβριος 2012
τρελαίνομαι για τούρτες με μους!!!υπέροχη!!!!
Μεταφορά στην κορυφή