Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3583-tyropitakiaanevata.jpg
Τυροπιτάκια ανεβατά



Τούρτα μολύβι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 02 Δεκέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Μια πολύ όμορφη και πολύ εύκολη τούρτα για τα παιδιά μας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

•150 γρ. βούτυρο ή βιτάμ,

•150 γρ. ζάχαρη,

•200 γρ. φαρίνα,

•2 αυγά,

•1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ,

•1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή αμύγδαλου,

•εναλλακτικά 2 βανίλιες,

•Γλάσο:

•1 φλ. βιτάμ,

•2 φλ. άχνη,

•4 κ.σ. γάλα,

•βανίλιες,

•χρώματα ζαχαροπλαστικής.

•Λιωμένη σοκολάτα Η Noutella.

Οδηγίες
  1. Σε μπολ ενώνουμε τη φαρίνα, μπέικιν και τις βανίλιες, αν βάλουμε σκόνη.
  2. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπάμε να ενσωματωθούν όλα μαζί. Ρίχνουμε λίγο λίγο φαρίνα-μπέικιν μέχρι να αποκτήσουμε ωραίο αφράτο μείγμα.
  3. Λαδώνουμε,αλευρώνουμε ένα τετράγωνο πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30-35 λεπτά.
  4. Ετοιμάζουμε το γλάσο χτυπώντας στο μίξερ όλα τα υλικά. Αφαιρούμε από 1/2 φλ. γλάσο σε δύο μπολ, το ένα το αφήνουμε λευκό, το άλλο το χρωματίζουμε ροζ για να φτιάξουμε τη γόμα. Το υπόλοιπο γλάσο το χρωματίζουμε κίτρινο για να καλύψουμε το μολύβι μας. Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ και το ξεφορμάρουμε.
  5. Κόβουμε το κέικ στην μέση, το ένα κομμάτι το κόβουμε από τις δυο πλευρές λοξά να σχηματίσουμε την μύτη του μολυβιού. Κόβουμε από το ένα κομμάτι κέικ 3 εκ. που θα γίνει η γόμα. Κολλάμε με γλάσο τα δύο κομμάτια κέικ μεταξύ τους να σχηματίσουμε το μολύβι, καλύπτουμε με το λευκό γλάσο το μυτερό άκρο του μολυβιού. Βάζουμε στην άκρη του λίγη μερέντα ή λιωμένη σοκολάτα. Καλύπτουμε τη γόμα με το ροζ γλάσο και την κολλάμε στο μολύβι μας. Καλύπτουμε τώρα όλο το μολύβι με το κίτρινο γλάσο, κάνουμε γραμμούλες με την noutella ή τη σοκολάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε χωρίζουμε και χρωματίζουμε με ότι χρώμα μας αρέσει το μείγμα του κέικ, εγώ το χώρισα σε δυο ίσα μέρη και έβαλα πράσινο χρώμα, το έριξα εναλλάξ στο πυρέξ πράσινο-λευκό-πράσινο και με μαχαιράκι ανακάτεψα τα χρώματα. Εδώ ο τρόπος που κόβουμε το κέικ

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή