Τούρτα με ζύμη μαγιάς γεμιστό με κρέμα

Εδώ έχουμε το αυθεντικό γερμανικό Μπίνενστιχ.Έχει λίγη δουλειά αλλά αξίζει τον κόπο .
Ζύμη
- 500 γρ αλεύρι
- 1 μαγιά φρέσκια
- 100 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό
- 250 ml γάλα
- 100 γρ βούτυρο μαλακό
κρούστα
- 150 γρ βούτυρο
- 100 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 2 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ , κρέμα γάλακτος
- 150 γρ αμύγδαλα
κρεμα
- 5 φύλλα ζελατίνα
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου άρωμα βανίλια
- 100 γρ ζάχαρη
- 500 ml γάλα
- 800 ml κρέμα γάλακτος
- 4 φύλα ζελατίνα
Ζύμη
- Για να κοσκινισμένο αλεύρι το βάζουμε σε μια λεκανη , κάνουμε μια λακουβιτσα και τρίβουμε μέσα την μαγιά , ρίχνουμε και λίγη από την ζάχαρη . Προσθέτουμε το γάλα και το αφήνουμε έτσι για 10 λεπτά ,
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη , αλάτι , αυγό , και το μαλακό βούτυρο . Με τον γάντζο της μηχανής το ζυμώνουμε καλά .
- Το αφήνουμε για 40 λεπτά σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο
κρουστα
- Ανακατεύουμε το βούτυρο , ζάχαρη , βανίλια , μέλι και κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε να ζεσταθούν λίγο να βραζόσουνε .
- Παίρνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν .
- Παίρνουμε το ζυμάρι και το ανοίγουμε σε φύλο και το απλώνουμε σε ενα βουτυρωμένο ταψί ( 40x30 )
- Απλώνουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια την κρούστα και το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει .
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 190-200 βαθμους .
- Ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτα και το αφήνουμε να κρυώσει .
- Κόβουμε το γλυκό σε 12 ίδια κομμάτια .
- Τα παίρνουμε ένα ένα και το κόβουμε οριζοντίως .
- Βάζουμε μόνο το κάτω μέρος πάλι στο ταψί , τα αλλα τα βαζουμε στην ακρη .
γέμιση
- Με το γάλα και την ζάχαρη , βράζουμε την κρέμα ,
- Βάζουμε σε κρύο νερό τα 5 φύλα ζελατίνα να μαλακώσουν , για μόνο 5 λεπτά . Την στύβουμε καλά και την βάζουμε στην κρέμα και , αφήνουμε να κρυώσει .
- Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την ζελατίνα , την αναμιγνύουμε με την κρύα κρέμα .
- Την στρώνουμε στα κομμάτια που έχουμε στο ταψί , βάζουμε και από πάνω τα άλλα που έχουμε βάλει στην άκρη .
- Βάζουμε το γλυκό μας σε κρύο μέρος για 3 ώρες ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ .
- Όταν το σερβίρουμε κόβουμε τα κομμάτια σε κανονικά μεγέθη . Καλό είναι να τρώγεται την άλλη μέρα είναι πιο νόστιμο .




γραψε μας ποσα γραμαρια μαγια φρεσκια θελει?
ευχαριστω
42 γρ μαγια ειναι