Τούρτα Κρημ Τσιζ με αχλάδια
Ζύμη Φλώρας
- 200 γρ αλεύρι
- 120 γρ βούτυρο
- 60 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 μύτη μαχαιριού μπέικιν
- 1 αυγό
- 1 πρέζα αλάτι
Κρέμα μυζήθρας
- 500 γρ μυζήθρα σε τουλπάνι, στραγγισμένη και μετά ζυγισμένη
- 60 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 60 γρ κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
- 100 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 κ,σ νισιστέ ή άνθος αραβοσίτου
- 2 κρόκους αυγού
- 2 ασπράδια με λίγο αλάτι, χτυπημένα μαρέγκα
- 1 κ,σ κονιάκ ή Ρούμι
Κρέμα Παπαρουνόσπορου
- 120 γρ νερό
- 90 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 200 γρ παπαρουνόσπορο, λίγο σε γουδί κοπανισμένο ή στο μούλτι τριμμένο
- 60 γρ κρέμα γάλακτος
- Λίγη κανέλλα
- 1 κ,σ ρούμι
- 350 γρ αχλάδια φρέσκα ή κονσέρβα, κομμένα σε κύβους
- Αλείφουμε μια φόρμα 26αρα με βούτυρο
- Με τα υλικά κάνουμε την ζύμη Φλώρας, το βάζουμε στο ψυγείο τυλιγμένο σε μεμβράνης για 30 λεπτά
Για την κρέμα μυζήθρας
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός την σαντιγί και την μαρέγκα με το μίξερ και στο τέλος ρίχνουμε την μαρέγκα και την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά
Για την κρέμα Παπαρουνόσπορου
- Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και την βανίλια να βράσει, το παίρνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον παπαρουνόσπορο,την κρέμα γάλακτος, την κανέλλα και το ρούμι, το ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε να κρυώνει
- Ρίχνουμε και τα κομματάκια αχλάδι και ανακατεύουμε ελαφρά
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα
- Ανοίγουμε το φύλλο Φλώρας, προσέχουμε να καλυφθεί και το πλάι σχεδόν 4 πόντους και το τρυπάμε με ένα πιρούνι
- Ρίχνουμε την κρέμα Παπαρουνόσπορου να πάει παντού
- Μετά βάζουμε επάνω την κρέμα μυζήθρας και ψήνουμε για 60 λεπτά, έως να πάρει ένα χρυσό σκούρο χρώμα
- Όταν περάσει η ώρα, σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε για λίγο σχεδόν 20 λεπτά μέσα στον σβησμένο φούρνο
- Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώνει
- Όταν κρυώσει, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη



