Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τούρτα κέικ με malteser

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 10 Ιούλιος 2013
none
Περιγραφή

Κέικ - τούρτα σοκολάτας πανεύκολο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
10-12 άτομα

 Κέικ:

  •    175-200 γρ. αλεύρι,
  •    100 γρ. ζάχαρη άχνη,
  •    150 γρ. καστανή ζάχαρη,
  •    175 ml γάλα,
  •    100 γρ. ανάλατο βούτυρο,
  •    3 μεγάλα αυγά,
  •    2 κουταλιές της σούπας σκόνη Nesquik ή Ovomaltine,
  •    25 γρ.(2 κ.σ.) κακάο,
  •    1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ.

 Γλάσο:1ο

  •    250 γρ. άχνη,
  •    1 κ.γλ. κακάο,
  •    45 γρ.(2 κ.σ.)Nesquik,
  •    125 γρ. ανάλατο μαλακό βούτυρο,
  •    2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό,
  •    Maltesers για τη γέμιση και διακόσμηση.

Γλάσο:2ο

  •    150 γρ.τυρί κρέμα,
  •    100 γρ. άχνη,
  •    30 γρ. κακάο.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε πολύ καλά την καστανή ζάχαρη, άχνη και αυγά να αφρατέψουν.   Ρίχνουμε το Nesquik σε μικρό μπολ και προσθέτουμε 1 κ.σ. γάλα,ανακατεύουμε να διαλυθεί, να φτιάξουμε μια λεία πάστα.
  2. Ζεστάνουμε το γάλα και το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι, προσθέτουμε και το διαλυμένο Nesquik, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει το βούτυρο.   ΔΕΝ το βράζουμε, απλά λιώνουμε το βιτάμ και ενώνουμε τα υλικά. Σιγά σιγά το προσθέτουμε στο μείγμα ζάχαρης αυγών, προσθέτουμε το αλεύρι, μπέικιν, κακάο και 1 βανίλια (προαιρετικά) χτυπάμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας.
  3. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε δύο στρογγυλά ταψάκια 29 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 30 λεπτά περίπου, ελέγχουμε με μαχαιράκι ή ξυλάκι αν είναι ψημένα.   Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Ετοιμάζουμε το γλάσο: Κοσκινίζουμε την άχνη, το κακάο και το Nesquik στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το μαλακό βιτάμ ή βούτυρο, το ζεστό νερό και χτυπάμε πολύ καλά το γλάσο.
  5. Παίρνουμε το ένα κέικ, το τοποθετούμε σε πιατέλα, απλώνουμε το μισό γλάσο. Σπάμε με την παλάμη μας 10 Maltesers και τα ρίχνουμε παντού στο γλάσο, απάνω ακουμπάμε το δεύτερο κέικ και καλύπτουμε την κορυφή με το γλάσο.   Διακοσμούμε με τα Maltesers, ολόκληρα και κομμένα στη μέση αν θέλουμε.
  6. Για το δεύτερο γλάσο χτυπάμε καλά το τυρί με την άχνη, προσθέτουμε το κακάο και ενώνουμε στο τυρί. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και απλώνουμε το μισό ανάμεσα στα κέικ, το υπόλοιπο καλύπτουμε την τούρτα μας.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν βρείτε, διακοσμείστε την τούρτα με δίχρωμα Maltesers (λευκά, σοκολατένια). Εγώ τα έκοψα με μαχαιράκι στην μέση και έβαλα μισά από την στρογγυλή πλευρά τους και τα υπόλοιπα από την κομμένη. Επίσης την έφτιαξα με φαρίνα, μου πήρε 200 γραμ.

Η συνταγή από εδώ

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή