Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τούρτα Καστανιέτ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 25 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τάρτα με κάστανα για τις γιορτές και όχι μόνο!

Συστατικά

Ζύμη φλόρας

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. άχνη
  • 1 κρόκο
  • 1 πρέζα αλάτι

Γέμιση

  • 500 γρ. βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
  • 155 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 σφινάκι Scherry
  • 2 κρόκους

Επικάλυψη

  • 250 γρ. φρούτα σε κονσέρβα, βατόμουρα ή μύρτιλα ή κεράσια
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 5 φύλλα ζελατίνας
  • Άχνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες

 

  1. Κάνουμε την ζύμη φλόρας,  την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα

Κάνουμε την γέμιση

  1. Παίρνουμε τα κάστανα με την ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, χυμό πορτοκάλι, το Sherry και τους κρόκους και τα ανακατεύουμε να γίνουν ένας πουρές
  2. Τη μισή από την φλόρα την ανοίγουμε σε ένα φύλλο
  3. Παίρνουμε μια φόρμα 24αρα και την βουτυρώνουμε
  4. Βάζουμε μέσα το φύλλο και προσέχουμε να πάει και στα πλάγια τουλάχιστον 4 πόντους
  5. Ρίχνουμε μέσα τον πουρέ να πάει παντού
  6. Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
  7. Το άλλο μισό της  φλόρας, το μοιράζουμε και κάνουμε ένα μακρύ κορδόνι και το βάζουμε γύρω- γύρω στα πλαϊνά του πουρέ σαν στεφάνι
  8. Αλείφουμε με τον κρόκο, ψήνουμε για 45-50 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει
  9. Με το άλλο μισό φλόρας  κόβουμε με φορμίτσα μπισκότα διάφορα σχέδια,  αστεράκια ή ελαφάκια ,(ότι φορμίτσα έχουμε)
  10. Αλείφουμε με κρόκο τα ψήνουμε για 6-8 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν

Κάνουμε το ζελέ

  1. Στραγγίζουμε τα φρούτα
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό τους με τον χυμό πορτοκάλι και ζάχαρη να βράσουν στο σιγανό για 10 λεπτά
  3. Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει
  4. Στραγγίζουμε τα βρασμένα φρούτα και πατάμε να βγει όλο το ζουμί τους
  5. Ρίχνουμε στο ζεστό ζουμί των φρούτων την ζελατίνη
  6. Αφήνουμε να κρυώσει  τόσο, έως να αρχίσει να πήζει
  7. Ρίχνουμε τον ζελέ  επάνω στο ψημένο γλυκό και   απλώνουμε να πάει παντού
  8. Στολίζουμε με τα μπισκοτάκια μας και αφήνουμε να κρυώσει
  9. Πασπαλίζουμε τα μπισκοτάκια μας με άχνη

Φτιάξτε το και θα με θυμάστε !

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 27 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μύρισαν Χριστούγεννα ή μου φαίνεται; Υπέροχη αρχή!!!
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 28 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή γεμάτη από άρωμα!
Μεταφορά στην κορυφή