Τούρτα, Καλοκαιρινό Όνειρο
- 125 γρ.αλεύρι
- πολύ λίγο μπέικιν ( στη μύτη από το μαχαιράκι )
- 50 γρ . ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ μαλακό βούτυρο
Για το Παντεσπάνι
- 4 αβγά
- 4 κ.τ.σ. καυτό νερό
- 3 σταγόνες εσάνς λεμονιού ή ξύσμα του
- 75 γρ . ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 75 γρ . αλεύρι
- πολύ λίγο μπέικιν ( στη μύτη από το μαχαιράκι )
- 50 γρ . νισεστέ
Για το άλειμμα του παντεσπανιού
- 400 γρ . μαρμελάδα φράουλα η βερύκοκο
Για την την Γέμιση
- 800 γρ . πολύ κρύα κρέμα γάλακτος
- 5 πλάκες ζελατίνας ή τη σκόνη
- 3 βανίλιες
- ( ή 2 φακελλάκια κρεμα Ζαχαροπλαστικης Γιωτης της αρεσκειας σας )
- σαντιγί και σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C.
- Ζυμώνουμε μαζί το αλευρι , το μπέικιν , τη ζαχαρη , τη βανιλια , το αλατι και το βουτυρο .
- Βάζουμε στο ψυγείο τη ζύμη για 30 λεπτά
- Παίρνουμε τη ζύμη της πάστα φλόρας την ανοίγουμε και την βάζουμε στη φόρμα (28 εκ . ) με στεφάνι .
- Την τρυπάμε με το πηρούνι , και την ψήνουμε για 10 λεπτά .
- Όταν ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει
- Χτυπάμε τα αβγά , νερό και την εσάνς λεμονιού ( ή ξύσμα ) , στην πιο δυνατή ταχύτητα του μίξερ , να αφρατέψουν καλά καλά .
- Μπερδεύουμε τη ζάχαρη με τη βανίλια και τα προσθέτουμε και αυτά και τα χτυπάμε για 2 λεπτά .
- Ανακατεύουμε το αλεύρι , μπέικιν και το νισεστέ και τα προσθέτουμε κι αυτά με απαλές κινήσεις .
- Παίρνουμε το ταψί της ηλεκτρικής κουζίνας , το βουτυρώνουμε και βάζουμε λαδόκολλα .
- Βάζουμε το μίγμα στο ταψί και το ψήνουμε στους 200 ° c για 9 λεπτά .
- Όταν ψηθεί το παντεσπάνι , το αναποδογυρίζουμε σε μια πετσέτα με ζάχαρη πασπαλισμένη και αφαιρούμε αμέσως τη λαδόκολα .
- Το αφήνουμε έτσι να κρυώσει
- Αλείφουμε την πάστα φλόρα με 2 κ.τ.σ. με τη μαρμελάδα .
- Την υπόλοιπη μαρμελάδα την αλείφουμε πανω στο παντεσπάνι .
Τώρα κάνουμε την γέμιση :
- Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος ( σαντιγί ) ζεσταίνουμε τη ζελατίνα , τη βάζουμε στην χτυπημένη κρέμα ( σαντιγί ) και προσθέτουμε τις βανίλιες .
- Ή χτυπάμε τις κρέμες ζαχαροπλαστικής με γάλα ( εδώ έχω χρησιμοποιήσει κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα )
- Βάζουμε 2 / 3 από την κρέμα ( σαντιγί ) στο παντεσπάνι .
- Εάν θέλετε ψιλοκόβετε φρούτα από πάνω ( εδώ έχω κόψει κομπόστα ροδάκινο ) .
- Κόβουμε το παντεσπάνι στενόμακρα σε 7 στενές λωρίδες η καθε μια σε 5 εκ .
- Την πρώτη λωρίδα την τυλίγουμε σε ρολό και την βάζουμε στη μέση από την πάστα φλόρα .
- Παίρνουμε τις άλλες λωρίδες και συνεχίζουμε το τύλιγμα , όποιες μετά εξέχουν , τις κόβουμε για να είναι ομοιόμορφη η τούρτα
- Γεμίζουμε γύρω γύρω με την υπολοιπη κρέμα , να πάει παντού και να γεμίσει όλη η φόρμα .
- Απλώνουμε σαντιγύ στην τούρτα , βάζουμε την υπόλοιπη σε κορνέ και κάνουμε σχέδια .
- Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας και ό , τι άλλο θέλουμε .
κυταξε τις φωτο που εχω βαλη και φτιαξτω ετσι που σας δειχνω βημα βημα!!