Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Τούρτα φράουλας

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Κυριακή, 26 Μάιος 2013
none
Περιγραφή

Άλλη μια εύκολη τούρτα με δροσερή κρέμα σαντιγί-ζελέ και φράουλες!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
10-12 άτομα

Παντεσπάνι:

  •    4 αυγά,
  •    1 φλ. αλεύρι,
  •    1 μπέικιν πάουντερ,
  •    2/3 φλ. τσ. ζάχαρη,
  •    1 βανίλια.
  •    1 κ.γλ. αλάτι.
  •    Εναλλακτικά 3 πάτους έτοιμο παντεσπάνι.

  Σιρόπι:

  •    200 ml.ζεστό νερό,
  •    1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ,
  •    1 βανίλια,
  •    3 κ.σ. άχνη.

  Κρέμα:

  •    500 ml.κρέμα γάλακτος παγωμένη,
  •    200 γρ. τυρί κρέμα,
  •    1 φλ. άχνη,
  •    1 φακελάκι ζελέ βερύκκοκο ή ανανά,
  •    1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας,
  •    1 κεσεδάκι φράουλες.

  Διακόσμηση:

  •    φράουλες ολόκληρες,
  •    1 μεγάλο ή 2 μικρά κουτάκια πουράκια.
Οδηγίες
  1. Χωρίζουμε τα αυγά, χτυπάμε καλά σε μαρέγκα τα ασπράδια με το αλάτι.
  2. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη καλά να αφρατέψουν, προσθέτουμε αλεύρι και μπέικιν συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Ενσωματώνουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα .Ρίχνουμε σε στρογγυλό ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180ο για 35-40 λεπτά.
  4. Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει λίγο.
  5. Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Πλένουμε, στραγγίζουμε καλά τις φράουλες, κόβουμε σε φέτες τις μισές και αφήνουμε ολόκληρες για την διακόσμηση στο τέλος.
  7. Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί αφράτη, προσθέτουμε το τυρί, την άχνη και βανίλια χτυπώντας 5 λεπτά, προσθέτουμε σιγά σιγά και το ζελέ στην κρέμα, χτυπάμε έως να ενσωματωθούν τα υλικά.
  8. Συναρμολόγηση της τούρτας:   Βάζουμε σε πιατέλα τον έναν πάτο παντεσπάνι, τον βρέχουμε με το σιρόπι. Ρίχνουμε το 1/3 της κρέμας πάνω στο παντεσπάνι, απάνω βάζουμε τις μισές φέτες φράουλας, τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε, βάζουμε την μισή κρέμα και τις υπόλοιπες φέτες φράουλας. Τελειώνουμε με τον τρίτο πάτο -παντεσπάνι και καλύπτουμε όλη την τούρτα με την κρέμα, Βάζουμε απάνω ολόκληρες φράουλες που τις έχουμε βάλει για λίγο στο σιρόπι να πάρουν γεύση.
  9. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο 2 ώρες και έπειτα κολλάμε γύρω γύρω στα πλάγια της τούρτας τα πουράκια.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Εύκολος τρόπος για να φτιάξετε παντεσπάνι είναι εδώ

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φράουλες με κεράσια! Αφήνουμε την τούρτα 2 ώρες στο ψυγείο για να παγώσει η κρέμα και να μην τραβήξουν όλη την υγρασία τα πουράκια γιατί θα μας μαλακώσουν πολύ.

 Η συνταγή εδώ

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή