Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Τούρτα φράουλας

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Κυριακή, 26 Μάιος 2013
none
Περιγραφή

Άλλη μια εύκολη τούρτα με δροσερή κρέμα σαντιγί-ζελέ και φράουλες!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
10-12 άτομα

Παντεσπάνι:

  •    4 αυγά,
  •    1 φλ. αλεύρι,
  •    1 μπέικιν πάουντερ,
  •    2/3 φλ. τσ. ζάχαρη,
  •    1 βανίλια.
  •    1 κ.γλ. αλάτι.
  •    Εναλλακτικά 3 πάτους έτοιμο παντεσπάνι.

  Σιρόπι:

  •    200 ml.ζεστό νερό,
  •    1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ,
  •    1 βανίλια,
  •    3 κ.σ. άχνη.

  Κρέμα:

  •    500 ml.κρέμα γάλακτος παγωμένη,
  •    200 γρ. τυρί κρέμα,
  •    1 φλ. άχνη,
  •    1 φακελάκι ζελέ βερύκκοκο ή ανανά,
  •    1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας,
  •    1 κεσεδάκι φράουλες.

  Διακόσμηση:

  •    φράουλες ολόκληρες,
  •    1 μεγάλο ή 2 μικρά κουτάκια πουράκια.
Οδηγίες
  1. Χωρίζουμε τα αυγά, χτυπάμε καλά σε μαρέγκα τα ασπράδια με το αλάτι.
  2. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη καλά να αφρατέψουν, προσθέτουμε αλεύρι και μπέικιν συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Ενσωματώνουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα .Ρίχνουμε σε στρογγυλό ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180ο για 35-40 λεπτά.
  4. Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει λίγο.
  5. Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Πλένουμε, στραγγίζουμε καλά τις φράουλες, κόβουμε σε φέτες τις μισές και αφήνουμε ολόκληρες για την διακόσμηση στο τέλος.
  7. Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί αφράτη, προσθέτουμε το τυρί, την άχνη και βανίλια χτυπώντας 5 λεπτά, προσθέτουμε σιγά σιγά και το ζελέ στην κρέμα, χτυπάμε έως να ενσωματωθούν τα υλικά.
  8. Συναρμολόγηση της τούρτας:   Βάζουμε σε πιατέλα τον έναν πάτο παντεσπάνι, τον βρέχουμε με το σιρόπι. Ρίχνουμε το 1/3 της κρέμας πάνω στο παντεσπάνι, απάνω βάζουμε τις μισές φέτες φράουλας, τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε, βάζουμε την μισή κρέμα και τις υπόλοιπες φέτες φράουλας. Τελειώνουμε με τον τρίτο πάτο -παντεσπάνι και καλύπτουμε όλη την τούρτα με την κρέμα, Βάζουμε απάνω ολόκληρες φράουλες που τις έχουμε βάλει για λίγο στο σιρόπι να πάρουν γεύση.
  9. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο 2 ώρες και έπειτα κολλάμε γύρω γύρω στα πλάγια της τούρτας τα πουράκια.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Εύκολος τρόπος για να φτιάξετε παντεσπάνι είναι εδώ

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φράουλες με κεράσια! Αφήνουμε την τούρτα 2 ώρες στο ψυγείο για να παγώσει η κρέμα και να μην τραβήξουν όλη την υγρασία τα πουράκια γιατί θα μας μαλακώσουν πολύ.

 Η συνταγή εδώ

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή