Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τούρτα Αχλάδι με φουντούκι

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 10 Φεβρουάριος 2013
none
Περιγραφή

Η Συνταγή και οι φωτογραφίες είναι από τη  φίλη μου Βερμπελ !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

 Υλικά για το παντεσπανι

  •     4 αυγά
  •     3 κουταλάκια του γλυκού νερο
  •     175 γρ ζάχαρη
  •     1 ζάχαρη βανίλια
  •     200 γρ αλεύρι
  •     2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •     για το άλειμμα του ενος πατου    200 γρ κόκκινη μαρμελαδα  οτι εχετε περασμενη απο  σιτα

 Υλικά για την κρέμα:

  •     600 γρ κρέμα γάλακτος 30% η και περισσοτερο
  •     3 πακέτα του σταθεροποιητή σκονη για σαντιγί εχει το λιντλ
  •     3 βανιλιες
  •     8 φύλλα ζελατίνης
  •     50 γρ ζάχαρη
  •     2 γιαούρτια με γευση φουντουκι (το ένα ειναι στα 150 γρ ειναι Επιδόρπιο γιαουρτιού που υπαρχη Σε διάφορες υπέροχες γεύσεις )
  •     2 κουταλάκι του γλυκού κακάο
  •     2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη στιγμιαίου καφε εσπρέσο
  •     1 μεγαλη κονσέρβα αχλάδια κομμενα σε λωριδες

   για να την στολισουμε

  •   1 μικρη κονσερβα αχλάδια μικρα
  •     400 γρ κρέμα γάλακτος
  •     2 βανιλιες
  •     2 πακέτα του σταθεροποιητή σκονη Εχει το λιντλ
  •     λιγη ρευστη σοκολατα η κουβερτουρα
  •     λιγα σοκολατακια σε σχεδιο χωνακι
  •     φυστικα Αιγινης χοντοτριμμενα
Οδηγίες
  1. Φτιαχνουμε το παντεσπανι:    Χωρίστε τα αυγά και χτυπαμε τα 4 ασπράδια αυγών με το νερό μέχρι να σφίξουν.    Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη και τη βανίλια.    Ριχνουμε και τους 4 κρόκους αυγών σταδιακά.
  2.  Κοσκινιζουμε το αλεύρι και το ανακατεουμε με το μπεκιν,.  Σε μια φορμα 24αρα    με δαχτυλιδι βαζουμε μονο στον πατο χαρτί ψησίματος,    ριχνουμε μεσα το μιγμα και    ψήνουμε σε προθερμασμένο Φούρνο στους 175 ° C για περίπου 30 λεπτά.
  3. Όταν την βγαλουμε απο τον φουρνο με την βοηθεια απο ενα μαχαιρι ξεκολλάμε τα τοιχωματα.    Αφήνετε να κρυώσει καλα.
  4.  Βγαζουμε απο την φορμα το παντεσπανι,    στη συνέχεια το κόβετε οριζοντίως σε τρεις πατους.    Βαζουμε σε ενα δισκο την πρωτη βαση και αλείφουμε με την μαρμελαδα.    Στη συνέχεια, γυρίζουμε το δαχτυλίδι της φορμας και βαζουμε γυρω στον πατο
  5.  Φτιαχνουμε την κρεμα:    Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό και στη συνέχεια την βαζουμε λιγο σε ζεστο μερος να διαλυθεί.    Χτυπαμε την Κρέμα γαλακτος με βανίλια τη ζάχαρη και την σταθεροποιητή σκονη μέχρι να σφίξουν και να γινει  σαντιγί.  Παίρνουμε λιγη σαντιγι καπου στα 4 κ,σ και το ανακατευουμε με την ρευστη ζελατίνη, αυτο το κανουμε για να μην μας κουμουλιασει η Ζελατνη  και μετα την ριχνουμε στην σαντιγι και ανακατευουμε απαλα να ενωθει καλα. Ανακατευουμε το κακαο, με την ζαχαρη, το γιαουρτι και τον εσπρεσο ,τα προσθετουμε στην σαντιγι και ανακατευουμε απαλα.
  6.  Επανω στον πατο με την μαρμελαδα βαζουμε τον δευτερο πατο και απλωνουμε λιγη απο την κρεμα,  βαζουμε τα αχλάδια, που τα εχουμε κομμένα σε λωρίδες,  στη συνέχεια προσθετουμε και την υπόλοιπη κρέμα  και βαζουμε επανω τον τριτο πατο, βαζουμε την τούρτα για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο.  Στη συνέχεια αφαιρέστε το δακτύλιδι της φορμας
  7. Χτυπαμε την  Κρεμα γαλακτος με την βανίλια και τη σταθεροποιητή σκονη σε σαντιγη,    βαζουμε λιγη μεσα σε μια σακουλα κορνε για να την στολισουμε και με την υπολοιπη κρεμα    αλείφουμε την τουρτα μας απο πανω και τα πλαγια.
  8.  Με το κορνε κανουμε τουφιτσες και σε καθε τουφιτσα βάλετε ένα αχλαδακι που το διακοσμουμε με την ρευστη σοκολατα η κουβερτουρα,    αναμεσα βαζουμε τα μικρα χωνακια σοκολατακι και πασπαλιζουμε με φυστικα αιγινης χοντροτρυμμενα ή  διακοσμήσετε όπως επιθυμείτε εσεις.

Λίγα μυστικά ακόμα

η συνταγη ειναι απο το σαιτ .chefkoch.de/

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή