Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
akshpatil 12.5.2020 15:46
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τούρτα ασπρόμαυρη

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 12 Ιανουάριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια διώροφη τούρτα για γάμο ή γενέθλια σε μαύρο και άσπρο χρώμα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για το παντεσπάνι

  • 545 γρ. σοκολατα  γλυκόπικρη
  • 545 γρ βουτυρο
  • 60 γρ καφέ (εσπρέσο σκόνη), στιγμιαίο
  • 650 γρ αλεύρι
  • 1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
  • 130 γρ κακάο
  • 900 g ζάχαρη,
  • 9 αυγα
  • 260 ml ξυνογαλο
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • λιγο βουτυρο για να να αλείψουμε τις φορμες

για το  σιρόπιασμα στο παντεσπάνι

  • δυνατο καφε
  • ρουμι η κονιακ, το δοκιμαζουμε ποσο δυνατο το θελουμε

για την κρέμα

  • 600 γρ βουτυρο
  • 600 γρ αχνη κοσκινισμενη
  • 250 γρ αμυγδαλα καβουρντισμενα και χονρτοαλεσμενα

 

  • 500 γρ αμυγδαλοπαστα ζυμωμενη με 350 γρ ζαχαρη αχνη
  • μαυρο η ροζ η μπλε η οτι αλλο χρωμα θελουμε για να βαψουμε την αμυγδαλοπαστα, για τις λωριδες εγω εβαλα μαυρο
  • καλαμακια απο αναψυκτικα
Οδηγίες

 

  1. Φτιάχνουμε τα παντεσπάνια:    εχουμε δυο φορμες με 26 και 18 εκατοστά σε διάμετρο.    Την πρώτη ημέρα, ψήνουμε τα παντεσπανια.    Βαζουμε τη σοκολατα με το βουτυρο σε μπεν μαρι και αφηνουμε να λιώσει, ριχνουμε και τη σκόνη εσπρέσο και αφήστε το να κρυώσει λίγο.
  2. Βαζουμε σε μια λεκανη μεγαλη το αλευρι,  αναμίξτε το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Προσθέστε τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά με το ξυνογαλο και το ρίχνουμε και αυτο στην λεκανη.    Προσθέστε το λάδι και ανακατεύουμε με το μιξερ καλα.    Σταδιακά προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα μέχρι να εχουμε μια ομαλή ζύμη.
  3. Αλείφουμε με το βουτυρο η την μαργαρινη τις φορμες και ντυνουμε μονο τον πατο τους με λαδοκολα. Ρίχνουμε το μείγμα    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C 60 - 70 λεπτά. Με ένα ξυλακι απο σουβλακι κανουμε το τεστ για να ελέγξετε αν το κέικ έχει ψηθεί. Έψησα και τα δυο παντεσπανια στον αερα στους 160 βαθμους φυσικα το μικρο παντεσπανι ηταν πολυ πιο γρηγορα ψημενο.  Αφηνουμε να κρυωσουν καλα.    Κόβουμε το καθε παντεσπανι σε 3 πατους
  4.  Για το σιρόπιασμα:  ανακατευουμε το ρουμι με τον καφε.
  5. Για την κρεμα:    χτυπαμε καλα το βουτυρο με την αχνη να ασπρίσει και να γίνει πολυ αφρατη,    ριχνουμε και τα αμυγδαλα και ανακατευουμε απαλα να ενωθουν.   Αφήνουμε στο ψυγειο μεχρι να την βαλουμε στο γλυκο.
  6.  Παιρνουμε εναν πατο απο το 26 και  τον βαζουμε επανω σε εναν δισκο,    ραντιζουμε με τον καφε    και βαζουμε λιγη κρεμα επανω σχεδον 5 κ σουπας αλειφουμε να παει παντου,    ετσι κανουμε και με τους αλλους δυο.
  7.  Καλυπτουμε την τουρτα ολοκληρη με ενα φυλλο απο αμυγδαλοπαστα,    παιρνουμε λιγη απο την αμυγδαλοπαστα και την βαφουμε στο χρωμα που θελουμε,    κοβουμε λωριδες και βαζουμε γυρω γυρω επανω στην τουρτα.
  8.  Βαζουμε σχεδον στο κεντρο σε εναν κυκλο καλαμακια τα κοβουμε ετσι που να εξεχουν λιγο πιο πανω απο την τουρτα αυτο το κανουμε για να μην μας πλακωσει η τουρτα οταν βαλουμε το δευτερο πατωμα.
  9.  Παιρνουμε εναν χαρτινο πατο που ειναι ειδικος για τουρτες και τον κωβουμε στα μετρα απο το μικρο παντεσπανι, επανω βαζουμε τωρα τον μικρο πατο απο την 18 αρα φορμα    και ραντιζουμε με τον καφε και ρουμι,    αλειφουμε με κρεμα οπως και στην αλλη τουρτα μας. Το ίδιο κάνουμε και με τους άλλους 2 πάτους.    Καλυπτουμε και αυτη με την αμυγδαλοπαστα  και τοποθετουμε με προσοχη επανω στα καλαμακια.
  10.  Κοβουμε και εναν κυκλο απο αμυγδαλοπαστα που ειναι στο χρωμα απο τις λωριδες μας και την τοποθετουμε και αυτη γυρω -γυρω στην τουρτα,( κοιταξτε τις φωτο),    την βαζουμε στο ψυγειο μέχρι να την σερβιρουμε

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορουμε και μετα, αν δεν φαγωθει ολη, να την βαλουμε ανετα στην καταψυξη.

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 14 Ιανουάριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλεια η τούρτα σου Μπιάνκα!!!!
Εύγε και πάλι!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 14 Ιανουάριος 2013
Απίθανη είναι!!!!
Σχόλιο από gaknis , Δευτέρα, 21 Ιανουάριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ολα τα σκουφακια αδελφουλα μου δικα σου πολυ ομορφη τουρτα το μονο που με χαλαει ειναι η κρεμα ,αλλα αφου η παραγγελια ηταν αυτη εγω τι να πω
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 21 Ιανουάριος 2013
ετσι ειναι Αλεκα μου
εγω θα την εφτιαχνα με
400 γρ γαλα
3 κ σ ζαχρη
και 1 φακελο ανθος αραβοσιτου
2 βανιλιες
θα εβραζα το γαλα και θα εκανα την κρεμα
θα εβαζα επανω μεμβρανη για να μην κανει την κρουστα και θα το αφηνα ολη την νυχτα και το βουτυρο θα το εβγαζα απο το ψυγειο για να εχουν την αλλη μερα και τα δυο την ιδια θερμοκρασια και
την αλλη μερα θα εκανα την κρεμα μου
χτυποντας το βουτυρο να αφρατεψη και σιγα σιγα θα εριχνα και την κρεμα μεσα ετσι θα ειχα μια μια αλλη γευση αλλα ειναι οπως ειπες και εσυ
η παραγγελιες ετσι ειναι!!!!:-)
Μεταφορά στην κορυφή