Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

526-526xavai-111.jpg
Χαβανέζικη Σαλάτα



Τούρτα από την Ολλανδία

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2013
none
Περιγραφή

Μια πολύ όμορφη τούρτα που μοιάζει με μιλφέιγ, αλλά αρκετά διαφορετική. Είναι μια τούρτα σπεσιαλιτέ από τα Νησιά της Βόρειας Φρισίας.

 

Συστατικά
  •    2 φυλλα σφολιατας
  •     300 γρ μαρμελάδα δαμάσκηνο
  •     Λίγη κανέλα
  •     1 λίτρο κρέμα γαλακτος χτυπημένη με  1 βανιλια  Και  5 φακελακια μείγμα για σταθεροποιηση κρεμας σαντιγί , την εχει το λιντλ  σε σαντιγί
  •     ( εγω το εφτιαξα με 2 κουτια σαντιγί σε μεταλλικό κουτί ερμολ και το χτύπησα με  70 γρ  αχνη και έριξα σταδιακά  40 γρ νερο κρυο μεσα στη κρέμα )
  •     4 φύλλα ζελατινη
  •     250 γρ καβουρντισμενα αμύγδαλα φιλε [η και περισσότερα]
  •     Αχνη για το πασπαλισμα
Οδηγίες
  1. Τα φύλλα τα άπλωσα επάνω σε λαδόκολλα, τα τρυπησα με το Πιρουνι και τα έψησα στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα και απο τις δυο πλευρές.
  2.  Χτυπαμε το μορφατ με την αχνη και την βανιλια για 10 λεπτα, ριχνουμε και το νερο και συνεχιζουμε το χτυπημα για αλλα 5 -10 λεπτα  ή  χτυπαμε την κρεμα γαλακτος με 5 φακελακια μειγμα για σταθεροποιηση κρεμα σαντιγης που την εχει το λιντλ.    Βάζουμε την σαντιγί στο ψυγείο
  3. Ψήνουμε τα δυο φυλλα σφολιατας οπως λεει η συσκευασια( κοιταμε να εχει ψηθεί και ο πατος πολυ καλα ),  τα κοβουμε στα μετρα της φορμας μας ( η φόρμα ειναι μια 24αρα)
  4. Μουλιαζουμε τη ζελατινη σε κρύο νερο.    Ζεσταίνουμε τη Μαρμελάδα, ριχνουμε μεσα λιγη κανελα,  στίβουμε τη  ζελατινη και τη ρίχνουμε στην ζεστη Μαρμελάδα, ανακατευουμε και αφήνουμε να κρυωσει.
  5.  Βαζουμε σε πιατελα ενα φυλλο σφολιατας, βαζουμε το δαχτυλίδι της φορμας και το κλεινουμε,  βαζουμε επανω στην σφολιατα την μιση μαρμελαδα    και την μιση σαντιγί,    βαζουμε τα τριματα που εχουμε απο την σφολιατα,  παλι την υποληπη μαρμελαδα και την σαντιγί, σκεπαζουμε με το ολοκληρο φυλλο σφολιατας και  βγάζουμε το δαχτυλίδι .
  6.  Γαρνίρουμε γυρω γυρω με τα καβουρντισμενα αμυγδαλα και    πασπαλιζουμε με αχνη.
  7.  Κοβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι και σερβιρουμε με πιρούνι και μαχαιρακι .

Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από gaknis , Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος 2013
Λιανα συγχαρητηρια για τον κοπο σου και την παρουσιαση αλλα για μενα προσωπικα νομιζω οτι θα ειναι πολυ λιπαρο με τοση σαντιγη μηπως να δοκιμαζες με αλλη κρεμα
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος 2013
Αλεκα η αυθεντικη ειναι με κρεμα γαλακτος και 1 λιτρο μαλιστα
εγω την αλαξα και εβαλα Ερμολ που δεν εχει τοσο πολλα λιπαρα..αλλο οταν λες κατι αλλο δηλαδη τι;
Μεταφορά στην κορυφή