Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Τούρτα Αμυγδάλου

recipe image
Προστέθηκε απόmarianta, Τρίτη, 24 Νοέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια πολύ  νόστιμη τούρτα που μοιράζομαι μαζί σας με πολλή αγάπη !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

  • 4 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • 1/2 κουταλάκι εσάνς αμυγδάλου
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν
  • 1/3 της κούπας νερό

ΣΙΡΟΠΙ

  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 1 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο

ΚΡΕΜΑ

  • 800 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • λίγες σταγόνες εσάνς αμυγδάλου

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

  • Αμυγδαλόπαστα που για να τη φτιάξουμε χρειαζόμαστε:
  • 2 κούπες ασπρισμένα και καλά τριμμένα αμύγδαλα
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • λίγες σταγόνες εσάνς αμυγδάλου
  • 3 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
Οδηγίες
  1. Ετοιμάζουμε πρώτα την αμυγδαλόπαστα.
  2. Ασπρίζουμε και αλέθουμε τα αμύγδαλα.
  3. Τα ζυμώνουμε μαζί με λίγες σταγόνες εσάνς αμυγδάλου, το ανθόνερο και τη ζάχαρη.

Παντεσπάνι:

  1. Χτυπάμε  τ ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  2. Χτυπάμε σε άλλος σκεύος τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις.
  3. Βάζουμε το μίγμα σε μακρόστενο ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και το ψήνουμε 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  4. Στο μεταξύ βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 10 λεπτά και όταν γίνει προσθέτουμε το λικέρ.
  5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και την εσάνς σε σφιχτή σαντιγύ.
  6. Όταν ψηθεί και κρυώσει λίγο το παντεσπάνι το χωρίζουμε σε δύο δίσκους.
  7. Βάζουμε τον πρώτο δίσκο σ ένα δίσκο και τον σιροπιάζουμε.
  8. Βάζουμε σαντιγύ και καλύπτουμε με το δεύτερο δίσκο.
  9. Τον σιροπιάζουμε ελαφρά και τον καλύπτουμε με σαντιγύ.
  10. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.
  11. Φτιάχνουμε διάφορα σχέδια με την αμυγδαλόπαστα και διακοσμούμε την τούρτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Την αμυγδαλόπαστα μπορούμε να την έχουμε φτιάξει από την προηγούμενη μέρα και να την φυλάξουμε καλά κλεισμένη σε διάφανη μεμβράνη.
  • Αν τη χρωματίσουμε καλό θα ήταν τα χρώματα ζαχαροπλαστικής να είναι σε μορφή πάστας για να μην αραιώσει και κολλάει η αμυγδαλόπαστα.
  • Αν τη χρωματίσουμε με χρώματα σε υγρή μορφή μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη άχνη επιπλέον.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 28 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μοσχοβόλισαν τα λουλούδια σου Μarianta. Ανθισμένος κήπος η Τούρτα σου!!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 28 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Μια άνοιξη μες το χειμώνα!!!
Σχόλιο από marianta , Σάββατο, 28 Νοέμβριος 2009
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια!
Σχόλιο από marianta , Σάββατο, 28 Νοέμβριος 2009
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια!
Σχόλιο από marianta , Σάββατο, 28 Νοέμβριος 2009
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια!Ελπίζω να σας αρέσει και η γεύση της όταν τη φτιάξετε.
Μεταφορά στην κορυφή