Τούρτα Αμυγδάλου
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
-
4 αυγά
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κούπα ψιλοκομμένα αμύγδαλα
-
1/2 κουταλάκι εσάνς αμυγδάλου
-
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν
-
1/3 της κούπας νερό
ΣΙΡΟΠΙ
-
1 1/2 κούπα ζάχαρη
-
1 1/2 κούπα νερό
-
1 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο
ΚΡΕΜΑ
-
800 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
-
1 κούπα ζάχαρη άχνη
-
λίγες σταγόνες εσάνς αμυγδάλου
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
-
Αμυγδαλόπαστα που για να τη φτιάξουμε χρειαζόμαστε:
-
2 κούπες ασπρισμένα και καλά τριμμένα αμύγδαλα
-
1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
-
λίγες σταγόνες εσάνς αμυγδάλου
-
3 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
-
Ετοιμάζουμε πρώτα την αμυγδαλόπαστα.
-
Ασπρίζουμε και αλέθουμε τα αμύγδαλα.
-
Τα ζυμώνουμε μαζί με λίγες σταγόνες εσάνς αμυγδάλου, το ανθόνερο και τη ζάχαρη.
Παντεσπάνι:
-
Χτυπάμε τ ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
-
Χτυπάμε σε άλλος σκεύος τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις.
-
Βάζουμε το μίγμα σε μακρόστενο ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και το ψήνουμε 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
-
Στο μεταξύ βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 10 λεπτά και όταν γίνει προσθέτουμε το λικέρ.
-
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και την εσάνς σε σφιχτή σαντιγύ.
-
Όταν ψηθεί και κρυώσει λίγο το παντεσπάνι το χωρίζουμε σε δύο δίσκους.
-
Βάζουμε τον πρώτο δίσκο σ ένα δίσκο και τον σιροπιάζουμε.
-
Βάζουμε σαντιγύ και καλύπτουμε με το δεύτερο δίσκο.
-
Τον σιροπιάζουμε ελαφρά και τον καλύπτουμε με σαντιγύ.
-
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.
-
Φτιάχνουμε διάφορα σχέδια με την αμυγδαλόπαστα και διακοσμούμε την τούρτα.
-
Την αμυγδαλόπαστα μπορούμε να την έχουμε φτιάξει από την προηγούμενη μέρα και να την φυλάξουμε καλά κλεισμένη σε διάφανη μεμβράνη.
-
Αν τη χρωματίσουμε καλό θα ήταν τα χρώματα ζαχαροπλαστικής να είναι σε μορφή πάστας για να μην αραιώσει και κολλάει η αμυγδαλόπαστα.
-
Αν τη χρωματίσουμε με χρώματα σε υγρή μορφή μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη άχνη επιπλέον.