Το Μιλφέιγ του Δάσους
- 3 φύλλα σφολιάτας
Για την κρέμα πιάτου
- ¼ λίτρου γάλα
- 1/8 λίτρου γάλα
- 1 φακελάκι κρέμα πιάτου άνθος αραβοσιτου2 κ.σ ζάχαρη
- 1 μόρφατ
- 2 κ,σ ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 250 ml κρύα κρέμα γάλακτος
- 4 κ.σ . ζάχαρη
- 1 βαζάκι ή 5 κ,σ μαρμελάδα μύρτιλα «Bonne Maman», ή άλλη μαρμέλαδα, αλλά να είναι κόκκινη
- 250 γρ φρέσκα μύρτιλα ή κατεψυγμένα
- Σε ένα ταψί του φούρνου βάζουμε μια λαδόκολλα, απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και τρυπάμετο φύλλο σε πολλά σημεία με ένα πηρούνι
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C και ψήνουμε για 15 λεπτά
- Συνεχίζουμε και με τα άλλα 2 φύλλα και τα αφήνουμε να κρυώνουν
- Με το άνθος αραβοσίτου βανίλια και το γάλα κάνουμε την κρέμα πιάτου
- Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου και το 1/8 από το γάλα και τη ζάχαρη
- Το ¼ του γάλατος το βάζουμε να πάρει βράση και ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ.
- Το βάζουμε σε μια λεκανίτσα και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να μην πιάσει πέτσα
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σαντιγί.
- Την βάζουμε στο ψυγείο να είναι κρύα μέχρι να τη χρειαστούμε
- Χτυπάμε την Μόρφατ ή Ερμόλ με 2 κ,σ ζάχαρη και τις βανίλιες
- Προσθέτουμε την κρύα κρέμα πιάτου και ανακατεύουμε ελαφρά
- Προσθέτουμε και την σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν οι κρέμες καλά
- Σε μια πιατέλα βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και βάζουμε 1/2 από την κρέμα
- Βάζουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πάλι την υπόλοιπη κρέμα
- Σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο
- Αλείφουμε με την μαρμέλαδα και βάζουμε τα φρούτα επάνω
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες