Tiramisu με μήλα
- 150 γρ μπισκότα σαβαγιαρ
- 4 κ,σ λικέρ καλβαδος - Calvados ή κονιάκ
- 6 κ,σ Χυμό μήλου
- 1 μήλο
- 250 γρ φρέσκια μυζήθρα
- 250 γρ τυρί μασκαρπονε
- 125 γρ γάλα
- 2 βανίλιες
- 1 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη
- Κομπόστα μήλου ή γλυκό μήλο λίγο αλεσμένο στο μουλτι.
- κακάο ή τρούφα για γαρνίρισμα
- Ανακατεύουμε το λικέρ με τον χυμό μήλου. Βουτάμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα στενόμακρο πυρέξ.
- Τρίβουμε στον τρίφτη το μήλο και το ανακατεύουμε με την κομπόστα μήλο. Βάζουμε το μισό επάνω στα μπισκότα.
- Ανακατεύουμε τη μυζήθρα, τις βανίλιες με το τυρί μασκαρπονε , το γάλα και το μέλι.
- Στρώνουμε το μισό επάνω στο μήλο, ξανά μια στρώση μπισκότα μήλο- κρέμα.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Το πασπαλίζουμε με την τρούφα ή το κακάο ή με μπισκότα τριμμένα και ζάχαρη άχνη
Μια διαφορετική παρουσίαση!
Το φθινόπωρο και χειμώνα που θα έχουμε πολλά μήλα στην εποχή τους, θα φτιάξουμε τις τόσο ωραίες συνταγές που μας έχεις δώσει με μήλα!!!