Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τιραμισού σοκολάτας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 14 Σεπτέμβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα νοστιμότατο τιραμισου με πολύ ωραία υλικά και λάιτ.  Δεν ξεχωρίζει καθόλου από το αυθεντικό.

Συστατικά
  • 200 γρ. σαβαγιαρ
  • 300 ml καυτο νερο
  • 8 κουταλάκι του καφέ (καπουτσίνο) στιγμιαίο,
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ρούμι (η αμαρετο)
  • 1 φακελακι κρεμα ζαχαροπλαστικης με γευση σοκολατα
  • 300 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά (0,3% λιπαρά η με 1,5%)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος  ή  1 φακελακι γκαρνι με γευση βανιλια,  αν βαλουμε το γκαρνι θα το χτυπησουμε οπως λεει το κουτι συσκευασιας
  • Κακάο σκόνη
Οδηγίες
  1. Με το καυτο νερό καντε τον καπουτσίνο και αφήστε το να κρυώσει και λίγο. Προσθέστε το ρούμι.
  2.  Χτυπαμε τη σαντιγί  ή το γκαρνι μεχρι να αφρατεψει καλα
  3. Την κρέμα σοκολάτας την χτυπαμε με το γαλα.
  4. Βουταμε ενα ενα τα σαβαγιαρ στον καφε  και στρωνουμε τον πατο απο μια φορμα η ενα πυρεξ 28 x 18 cm x 6
  5.  Στρωνουμε επανω στα σαβαγιαρ την μιση κρεμα σοκολατας και τη μισή κρέμα σαντιγί. Ξανα μια στρωση σαβαγιαρ και την υπολυπη κρεμα σοκολατας, τελειωνουμε με τη σαντιγί.
  6.  Βαζουμε το πυρεξ για λίγες ώρες στο ψυγείο.    Όταν σερβιρουμε, το πασπαλιζουμε με κακαο.

Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2012
κοριτσια συγνωμη εκανα ενα λαθος στην γεμηση
λοιπον
επανω στα σαβαγιαρ βαζουμε την μιση δοση κρεμα σοκολατα και τηνν μιση δοση απο την σαντιγη η το γκαρνι
μετα σαβαγιαρ και ξανα τις κρεμες.....
Σχόλιο από efi , Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Το έκανα εχθές και χρησιμοποίησα garni κι έγινε πολυ ωραίο αλλά μου φάνηκε λίγη η σαντιγή για 2 στρώσεις ....τα 100 ml κρέμας γάλακτος θα φτάσουν;;;;
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2012
Efi μου βάλε 250'γρ κρέμα γάλακτος
Παλι καλο θα σου γεινη
Αλλα εμένα μου αρέσει με το γκαρνι πιο,πολυ δεν ειναι τοσο παχύ στις θερμίδες
Ειναι πιο ελαφρύ !!
Μεταφορά στην κορυφή