Τιραμισού
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Οδηγίες

-
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη στην πολλή δυνατή ταχύτητα του μίξερ
-
Προσθέτουμε και το μασκαρπόνε, το χτυπάμε καλά να γίνει μια κρέμα σταθερή
-
Τα ασπράδια με 2 κ,γ. κρύο νερό καλά σε μαρέγκα σφιχτή, την προσθέτουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν
-
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον εσπρέσσο με την λίγη ζάχαρη και το λικέρ και τα ανακατεύουμε
-
Αν θέλουμε ρίχνουμε τόση ζάχαρη και λικέρ που να μας αρέσει
-
Παίρνουμε ένα ταψάκι, ρίχνουμε το 1|3 από την κρέμα, μετά βουτάμε ένα- ένα τα μπισκότα στον καφέ και τα βάζουμε στην σειρά επάνω στην κρέμα
-
Μετά πάλι κρέμα αρκετή, πάλι μπισκότα και τελειώνουμε με κρέμα
-
Πασπαλίζουμε με την σοκολάτα και βάζουμε το τιραμισού στο ψυγείο
-
Κρατάει φρέσκο μέχρι και 3 ημέρες
Σχόλια
Μοσχοβόλησε ο καφές, Μπράβο!!!!Εγώ βάζω λικέρ καφέ μέσα αντι για αμαρέτο.
Είπα να κόψω τα γλυκά μετά τις γιορτές αλλά δεν το βλέπω. Τέλειο ! Μπράβο!!