Τηγανόψωμο με μέλι και κανέλα
Με απλά και οικονομικά υλικά κάντε αυτό το τηγανόψωμο εύκολα και γρήγορα. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
- 250 γρ αλεύρι σκληρό (αυτό που είναι για ζύμωμα χωριάτικου ψωμιού)
- 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά.
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό.
- 1 κουταλάκι αλάτι.
- 1 κουταλάκι ζάχαρη.
- Μέλι .
- Κανέλα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα, και ρίχνουμε το αλάτι, την ζάχαρη,και το χλιαρό νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την μαγιά. Κάνουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει όμως στα χέρια.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά , να κάνει η ζύμη μας φουσκάλες. Την αφήνουμε σκεπασμένη για μισή ώρα , μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε στρογγυλά πιτάκια με το χέρι μας, η με τον πλάστη .
- Ρίχνουμε τα πιτάκια ,σε καυτό λάδι,τα τρυπάμε με το πιρούνι σε διάφορα σημεία, να ψηθούν και να ροδοκοκκινίσουν και απο τις δυο πλευρές.
- Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο.
- Σερβίρουμε με μέλι, και πασπαλίζουμε με κανέλα.










