Τηγανίτες
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 4 κούπες αλεύρι.
- 1 κούπα γάλα.
- 2 αυγά.
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
- Χυμό 2 πορτοκαλιών.
- 2 κουταλάκια μπέκιν
- Ελάχιστο αλάτι.
Οδηγίες
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι , προσθέτουμε το μπέκιν και το αλάτι,κάνουμε μια λακουβίτσα,και ρίχνουμε το γάλα,τ αυγά ελαφρά χτυπημένα, την ζάχαρη και το χυμό των πορτοκαλιών.
- Παίρνουμε το αλεύρι από γύρω λίγο-λίγο, και κάνουμε έναν πολύ παχύρρευστο χυλό..Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό χλιαρό.
- Παίρνουμε από τον χυλό με ένα κουτάλι της σούπας και ρίχνουμε σε καυτό λάδι. Γυρίζουμε τις τηγανίτες και από τις δύο πλευρές να ροδίσουν τις βγάζουμε ,και τις πασπαλίζουμε ζεστές όπως είναι ,με ζάχαρη και κανέλα, η ρίχνουμε μέλι, η πετιμέζι.
Σχόλια
Αμάν Τζένη!!! Ποιός να αντισταθεί σε αυτό το γλύκισμα; Κανείς!!!
ΟΎΤΕ ΕΓΏ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΩ!ΠΟΛΥ ΌΜΟΡΦΕΣ!
Τελειες ειναι...μιαμ!!!!!