Τηγανίτες μήλου
- 1 μεγάλο η 2 μικρά μήλα ρεντισμένα.
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη.
- Λίγη κανέλα ,λίγο αλάτι,
- 1/2 κουταλάκι μαγιά ξερή,
- 2 κουταλιές σούπας σταφίδες,
- 1 αναψυκτικό (σπράιτ ,λεμονάδα ,σόδα ) ότι θέλουμε ή και νερό .
- Αλεύρι 200-250 γραμμάρια έως ότου πηχτώσει ο χυλός μας.
- Μέλι+ κανέλα για από πάνω ή ζάχαρη +κανέλα η πετιμέζι.
- Ανακατεύουμε το αναψυκτικό με το αλάτι, την ζάχαρη, την κανέλα, την μαγιά και τις σταφίδες .
- Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να πηχτώσει καλά ο χυλός μας.
- Τον αφήνουμε 20 λεπτά και μετά τηγανίζουμε σε καφτό λάδι και απο τις δύο πλευρές .
- Βάζουμε τις τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και τις σερβίρουμε ζεστές με μέλι και κανέλα η ζάχαρη και κανέλα η πετιμέζι.