Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τέλειο εκμέκ

recipe image
Προστέθηκε απόeleni_p, Τετάρτη, 05 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκάκι, που όποιος το έχει δοκιμάσει έχει τρελαθεί...

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
10 άτομα περίπου
  • 500 γρ κανταΐφι
  • 5 φακελ. κρέμα στιγμής βανίλια
  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 1 ερμόλ
  • 1 ζαχαρούχο
  • 125 γραμ. μαργαρίνη τρούφα ή τριμμένο καρύδι

 Για σιρόπι:

  •  4 ποτήρια μεγάλα νερό
  • 2 ποτήρια μεγάλα ζάχαρη
  • 1 φλούδα πορτοκάλι
Οδηγίες
  1. Απλώνουμε το κανταΐφι σε ένα ταψί, έχουμε λιώσει τη μαργαρίνη, τη ρίχνουμε από πάνω και το ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα στους 180 βαθμούς.
  2. Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε ένα πυρέξ ή ταψάκι ανάλογα που θα φτιάξουμε το γλυκάκι. Εγώ το βάζω σε πυρέξ.
  3. Φτιάχνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο κανταΐφι. Προσοχή το ένα να είναι κρύο και το άλλο ζεστό.
  4. Μετά χτυπάμε τις κρέμες με τα γάλατα και κάνουμε μια στρώση με όλη την κρέμα απάνω στο κανταΐφι.
  5. Μετά χτυπάμε το ερμόλ με το ζαχαρούχο μέχρι να αφρατέψει και κάνουμε την τελευταία στρώση.
  6. Εγώ στο τελείωμα βάζω τρούφα. Τέλος το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Καλό θα ήταν να το κάνουμε απ την προηγούμενη μέρα για να παγώσει καλά...
  • Καλή επιτυχία!!!!!
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 09 Ιανουάριος 2011
Με εύκολο τρόπο φτιαγμένο το εκμέκ σου! Αλήθεια πόση ώρα πάνω κάτω θέλει ψήσιμο το καταϊφι;
Σχόλιο από eleni_p , Κυριακή, 09 Ιανουάριος 2011
ειναι παρα πολυ ευκολο πραγματικα και νοστιμοτατο βεβαια...το καταιφι θελει ψησιμο μεχρι να παρει ενα ωραιο χρυσαφι χρωμα στους 180 περιπου.
Σχόλιο από soulli , Κυριακή, 09 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote image
Όντως ένα τέλειο εκμέκ καταίφι!!Μπράβο Ελένη..θα δοκιμαστεί γρήγορα και σαφώς μπαίνει στη λίστα με τα αγαπημένα!!!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 11 Ιανουάριος 2011
ναι πολυ ευκολο ειναι !μπραβο Ελενη μου!!!
ειναι απο τα αγαπημενα μου και γρηγορα γλυκα!
Σχόλιο από soulli , Δευτέρα, 31 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote image
Απο γεύση έγινε υπέροχο!!Και πάρα πολύ εύκολο!Το κανταίφι το έψησα περίπου 30 λεπτά.Νόμίζω όμως οτι η κρέμα αραβοσίτου είναι πάρα πολύ (σε σχέση τουλάχιστον με το δικό μου ταψί)και δεν την έβαλα όλη!Όπως και απο το σιρόπι κράτησα λίγο!!
Μεταφορά στην κορυφή