Τάρτα τομάτας
- 5 φύλλα κρούστας ή για όλες τις χρήσεις,
- 1/2 κ. ντομάτες φρέσκιες,(τις μισές ψιλοκομμένες και τις υπόλοιπες σε φέτες),
- 1 κρεμμύδι ψιλ/μένο,
- 2 σκ. σκόρδο ψιλ/μένο,
- 50 γρ. πάστα μαύρης ελιάς,
- λίγα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου,
- 100 γρ. φέτα τριμμένη,
- αλατοπίπερο,ρίγανη,λάδι.
- Στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα σε καλά λαδωμένο στρογγυλό ταψί ή ταρτιέρα, λαδώνουμε και τα φύλλα μας.Στο προτελευταίο και τελευταίο φύλλο αλείφουμε την πάστα ελιάς,κόβουμε όσο φύλλο περισσεύει γύρω από το ταψάκι μας.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι,σκόρδο,προσθέτουμε τις μισές ντομάτες ψιλοκομμένες,ρίγανη,αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε να δέσει η σάλτσα μας.
- Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από την πάστα ελιάς,βάζουμε μερικά φύλλα ολόκληρα βασιλικού ή δυόσμου,απάνω τις υπόλοιπες ντομάτες σε φέτες.
- Ραντίζουμε με λάδι και ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και λίγη ρίγανη ακόμη!
- Ψήνουμε στους 180β. μέχρι να ροδίσει το τυρί και να ψηθούν τα φύλλα!!
Η συνταγή είναι του Αλ. Γιώτη!!
Ναι τώρα που μπήκα ξανά στην κουζίνα θα φτιάξω την πάστα,αρέσει πολύ στην κόρη μου:))