Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

732-kormos.jpg
Κορμός Τροπικάνα



Τάρτα με σπανάκι και λιαστή ντομάτα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 27 Δεκέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Mια νόστιμη τάρτα και ιδιαίτερα υγιεινή!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες

 Ένα έτοιμο φύλλο ζύμης για τάρτες ή ζύμη δική μας για τάρτες αλμυρές.

γέμιση

  • 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο χωρίς κοτσάνια
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να
  • 1 κούπα λιαστή ντομάτα ψιλ/νη
  • 1,5 κούπα κασέρι τριμμένο
  • 5-6 κ.σ. λάδι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Μπεσαμέλ

  • 2 κ.σ.κοφτές αλεύρι,
  • 2 κ. σ. μαργαρίνη ή παρθένο λάδι  
  • 1 φλ/νια γάλα
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
Οδηγίες

  1. Τοποθετούμε το φύλλο μας σε φόρμα τάρτας. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό τη ζύμη και τρυπάμε με το πιρούνι την επιφάνεια της.
  2. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
  3. Για τη μπεσαμέλ ζεσταίνω το λάδι ή βούτυρο, ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω για λίγο. Ρίχνω το γάλα και ανακατεύω γρήγορα και για λίγη ώρα το μείγμα και όταν πήξει προσθέτω αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
  4. Ρίχνουμε το σπανάκι σε κατσαρόλα με λίγο νεράκι, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε για λίγο να καθήσει και να μαραθεί. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το στραγγίζουμε καλά. Το βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε 2-3 κ.σ. λάδι, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι, πιπέρι και τα σοτάρουμε για λίγο.
  5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά  και μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο αυγό, την λιαστή και το τυρί. Προσθέτουμε 1 κούπα από τη μπεσαμέλ μας, ανακατεύουμε το μείγμα και το βάζουμε στη ψημένη τάρτα μας. Προσθέτουμε και λίγο τυρί από πάνω αν θέλουμε.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα

Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποίησα την έτοιμη ζύμη για τάρτες που υπάρχει στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ για να κερδίσω λίγο χρόνο.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 29 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πεντανόστιμη τάρτα γεμάτη από γεύση και πολύ βιταμινούχα!!
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 29 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
γενικοτερα το σπανακι μου αρεσει,και αυτη η παρασκευη του ευκολη και νοστιμοτατη,σιγουρα θα φτιαχτει!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 29 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μόλις έπλυνα σπανάκι και το στραγγίζω,η συνταγή ήρθε την κατάλληλη στιγμή!Νοστιμότατη θα γίνει!!!ΜΡΑΒΟ!!
Σχόλιο από annakats , Σάββατο, 01 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Έγινε υπέροχη.Δεν βρήκα έτοιμη τάρτα και την έκανα με σφολιάτα αφού την έψησα για δέκα λεπτά τρυπώντας την με το πιρούνι.Νοστιμότατη.
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 02 Ιανουάριος 2011
Η φωτογραφία από την Annakats που έφτιαξε τη συνταγή!

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 04 Ιανουάριος 2011
Εγώ την έφτιαξα μισή-μισή,δηλαδή μισή σπανάκι-μισή τυρί.Έγινε πολύ νόστιμη,το μόνο που δεν έβαλα ήταν η λιαστή ντομάτα.
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 04 Ιανουάριος 2011
Η φωτογραφία από τη Vasiliki ver που έφτιαξε τη συνταγή!


Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 13 Φεβρουάριος 2011
υπεροχη εγινε και αναρπαστη,την αλλη φορα θα την κανω στο ταψι να την χορτασουμε....αυτη η λιαστη αααααλλη γευση!!!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 13 Φεβρουάριος 2011
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 14 Φεβρουάριος 2011
Θα ηθελα να προσθεσω εδω στα σχολια της συνταγης,πως οποια κυρια ετελεσει την συγκεκριμενη ζυμη σε αυτη την συνταγη και εχει ταρτιερα 26αρα να διπλασιασει τα υλικα της,εγω εχω ταρτιερα με αυτη την διαμετρο με αποτελεσμα να βγει πολυ λεπτη,προφανος τα υλικα να ειναι για μικροτερο σκευος,επισης να προσθεσετε και αλατι,μιλω παντα για την ζυμη.
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 14 Φεβρουάριος 2011
Θα συνιστουσα 200 γραμ βουτυρο και 300 αλευρι,αλατι ,και 1 αυγο.
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 14 Φεβρουάριος 2011
Στη συνταγή αυτή χρησιμοποιήθηκε έτοιμη ζύμη τάρτας, που έφτασε και περίσσεψε σε μια ταρτιέρα 24. Σωστή παρατήρηση, Χρύσα, να αυξήσουμε τη δόση της τάρτας από την προτεινόμενη. Επίσης μπορούμε να βάλουμε και όποια άλλη δική μας συνταγή για αλμυρές τάρτες έχουμε.Θα διορθωθεί στην αρχική συνταγή.
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 16 Φεβρουάριος 2011
Η φωτογραφία από τη Βιανκα που έφτιαξε τη συνταγή.


Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 16 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ ωραια ειναι η ταρτα αυτη,εβαλα τα υλικα για την ζυμη αυτα που μας εδωσε η Χρυσα ,τραγανη και πολυ νοστιμη!!την εβαλα σε 24αρα φορμα θα την ξαναφτιαξω για καλεσμενους
μπραβο Ηλιαννα μου!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 18 Φεβρουάριος 2011
Την έφτιαξα και εγώ έγινε τέλεια.Τη ζύμη την έφτιαξα με 3φλ.αλεύρι,1 κρόκο,1κ.γλ.μπέικιν,1/4φλ.κρασί 1 1/2κ.γλ.αλάτι1φλ.βιτάμ λιωμένο.Την έβαλα 30 λεπτά στο ψυγείο και την άνοιξα με το χέρι μου στη ταρτιέρα.Αυτή τη φορά έβαλα και τις λιαστές ντομάτες!!!!Τέλεια έγινε,έφαγε και η κόρη μου που δεν τρώει σπανάκι!
Μεταφορά στην κορυφή