Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1293-nisaston.jpg
Νισαστόν



Τάρτα με κρέμα καραμέλας

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 17 Απρίλιος 2013
none
Περιγραφή

Τάρτα κανέλας με καρύδια και κρέμα καραμέλας!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8 άτομα
  •    Ζύμη τάρτας , που γίνεται πολύ αφράτη,
  •  1 κ.σ. βούτυρο ή βιτάμ λιωμένο,
  •    2 κουτ. γλ. κανέλα,
  •    2 κ. καστανή ζάχαρη.

Για την κρέμα:

  •    3/4 φλ. έτοιμο σιρόπι καραμέλας,
  •    1/2 φλ. καστανή ζάχαρη,
  •    3 αυγά,
  •    3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο,
  •    1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας,
  •    1/2 κ. γλ. αλάτι,
  •    2 κ.γλ. κανέλα,
  •    2 φλ. καρύδια κομμένα στην μέση.

 Γλάσο:

  •    1 φλ. άχνη,
  •    1/4 φλ. τυρί κρέμα,
  •    1/4 φλ. γάλα,
  •    1/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας.
  •    Ή απλό γλάσο με άχνη και γάλα.
Οδηγίες
  1. Ετοιμάζομε τη ζύμη σύμφωνα με τη συνταγή για τα Cinnamon χωρίς την κολοκύθα, την αντικατέστησα με κρέμα γάλακτος, σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
  2. Ανοίγουμε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια, το βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε ζάχαρη και κανέλα.   Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  3. Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψάκι και βάζουμε τις φέτες ξεκινώντας από το κέντρο του ταψιού προς τα έξω κυκλικά.
  4. Πατάμε με τα δάχτυλα να ενώσουν ώστε να μην υπάρχουν κενά ανάμεσα στις φέτες ζύμης, καλύπτουμε και τα πλαϊνά του ταψιού μας, κόβουμε όσα εξέχουν. Βάζουμε στο ψυγείο και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190ο , ετοιμάζουμε την κρέμα.
  5. Σε μπολ χτυπάμε την καστανή ζάχαρη με το σιρόπι καραμέλας καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.   Προσθέτουμε τις 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας καλά το μείγμα κρέμας.   Προσθέτουμε τη βανίλια, κανέλα, αλάτι, χτυπάμε να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
  6. Ρίχνουμε όλα τα καρύδια πάνω στην τάρτα μας και απάνω την κρέμα καραμέλας.   Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 15 λεπτά.
  7. Κόβουμε το κέντρο του αλουμινόχαρτου για να ψηθεί και η κρέμα, αφήνοντας γύρω από τη ζύμη να μην μας καεί. Ψήνουμε άλλα 15 έως 20 λεπτά την τάρτα.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε το γλάσο, που έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας όλα τα υλικά για το γλάσο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να πάρετε και έτοιμη ζύμη τάρτας. Η συνταγή εδώ

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή