Τα Ράσα του Παπά
- 4 ασπράδια
- 100 γρ. ζάχαρη
Παντεσπάνι
- 4 κρόκους
- 2 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. αλεύρι
Γέμιση
- 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής «Γιώτης» της αρεσκείας σας
- Ανάβουμε το φούρνο στους 160°
- Σε ένα ταψί φούρνου βάζουμε λαδόκολλα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη πολύ καλά σε σφιχτή μαρέγκα.
- Τη βάζουμε σε μια σακούλα κορνέ και κάνουμε 3 μπαστούνια ευθεία, αλλά αφήνουμε κενό ανάμεσα κατά 2 εκατοστά.
- Τώρα χτυπάμε τους κρόκους με τα αυγά και ρίχνουμε σιγά- σιγά τη ζάχαρη άχνη.
- Μετά ρίχνουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο και το ανακατεύουμε ελαφρά.
- Το βάζουμε και αυτό στη σακούλα του κορνέ και τώρα γεμίζουμε τα κενά ανάμεσα στη μαρέγκα.
- Ψήνουμε αμέσως για 25 λεπτά, ώσπου να ροδίσει η μαρέγκα και το παντεσπάνι.
- Μετά όταν κρυώσει, το κόβουμε σε 3 ίδια κομμάτια.
- Τώρα φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με τις οδηγίες που μας γράφει το φακελάκι.
- Βάζουμε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι μας σε μια πιατέλα και μετά από την κρέμα και ξανά παντεσπάνι και πάλι κρέμα.
- Τελειώνουμε με παντεσπάνι.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο, ώσπου να το σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε βάζουμε και φρούτα μέσα
Δεν νομιζω να υπαρχει πιο γρηγορο και νοστιμο γλυκο ,ειδικα αν εχεις προνοησει και εχεις φυλαξει σαβαγιαρ .
Νιτινα μου να την χαιρεσαι :-))