Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Συκώτι Βενετσιάνικο

recipe image
Προστέθηκε απόbhsaria58, Σάββατο, 25 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 10 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Είναι τέλειο και για όσους δεν αγαπάνε το συκώτι, νομίζω έτσι θα το λατρέψουν !!

 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
  • 3-4 κρεμμύδια
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπερια κίτρινη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ποτ.κρασιού ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη (ή δυνατόν καστανή)
  • αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες

  1. Λέμε στο χασάπη να μας κόψει το συκώτι σε 3-4 κομμάτια και να μας το καθαρίσει απο την πέτσα του.
  2. Κόβουμε κάθε κομμάτι του συκωτιού σε πολύ λεπτές λωρίδες σαν βεντάλια, χωρίς να αποσπώνται απο το ολόκληρο κομμάτι να παραμένουν “ενωμένες” μεταξύ τους .
  3. Κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε πολύ λεπτές ροδέλες και τις πιπεριές μας σε μακρόστενες λωρίδες (ζουλιέν).
  4. Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό.
  5. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο 3 (1-9 έχει το μάτι της κουζίνας μου).
  6. Ζεσταίνουμε το 1/4 του λαδιού σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
  7. Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε κρεμμύδι και το αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και τότε προσθέτουμε 2-3 κ.σ. βαλσάμικο με 1 κ.γλ. ζάχαρη και τα αφήνουμε να καραμελώσουν ανακατεύοντας συχνά και απαλά, για να μη διαλυθούν.
  8. Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από το τηγάνι.
  9. Συνεχίζουμε το ίδιο πάντα τηγάνι με το άλλο ¼ του λαδιού και με την ίδια ένταση φωτιάς να μαράνουμε τις πιπεριές και να τις βγάλουμε και αυτές απο το τηγάνι.
  10. Αυξάνουμε το μάτι της κουζίνας στο 7, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και όταν και αυτό κάψει καλά , τότε ρίχνουμε τις λωρίδες του συκωτιού, ανακατεύοντας με αργές σιγανές κινήσεις για να μην κολλήσουν και διαλυθούν οι λωρίδες του συκωτιού, μέχρι να δούμε το συκώτι να παίρνει χρώμα, προσθέτοντας λίγο αλάτι, πιπέρι
  11. Ανακατεύουμε για λίγο ακόμη και ρίχνουμε απο πάνω τα κρεμμύδια τις πιπεριές και τα ¾ του μαϊντανού συνεχίζοντας το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμη.
  12. Αδειάζουμε το τηγάνι σε μιά πιατέλα και τη διατηρούμε ζεστή.
  13. Οταν είναι να σερβιριστεί ρίχνουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο μπόλικο πιπέρι.
  14. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Την άλλη φορά θα προσθέσω και μανιτάρια που μου αρέσουν, πιστεύω ότι θα του ταιράζει........
  • Μόνον, να προσέξετε στην αγορά του, να είναι απο δικό σας χασάπη, για να είναι φρεσκότατο....
  • Ενα πιάτο που έφαγα σε ένα μαγαζάκι στην Βενετία και μου θύμιζε ταβερνάκι ελληνικό και ψαχουλεύοντας τις γεύσεις το επιχείρησα και πραγματικά το πλησίασα στην γεύση του.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 28 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Όπως σου έγραψα ήδη, το έφτιαξα και έγινε πολύ νόστιμο!!!!Πρόσθεσα και μανιτάρια που τα αγαπάμε πολύ. Έφαγα λίγο και εγώ που δεν συμπαθώ το συκώτι και ήταν πολύ καλό!!!Ο καλός μου ενθουσιάστηκε σαν λάτρης του συκωτιού και της συνταγής αυτής.
Πιστεύω οι φωτογραφίες να ανταποκρίνονται σε αυτό που φτιάχνεις και εσύ.
Σχόλιο από bhsaria58 , Τρίτη, 28 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Eνα μεγάλο ευχαριστώ για τη τόσο λεπτομερή φωτογράφιση της εκτέλεσης,πράγματι είσαι πολύ ακριβής θα έλεγα και φυσικά όχι 5 αλλα 105 σκούφοι ανήκουν μόνο σε σένα!!!!!!!!!
Θα σημείωνα μια λεπτομέρια ,την άλλη φορά να σου κόψει ο χασάπης πιο λεπτές τις φέτες του συκωτιού ώστε για όσους δεν το τρώνε ,να μπερδεύετε πιο πολύ με όλα τα άλλα υλικά.ΤΕΛΕΙΑ!!!ΤΕΛΕΙΑ Ηλιάννα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 28 Ιούλιος 2009
Βησαρία, μόνη μου το έκοψα το συκώτι, όπως μπορούσα, μου γλυστρούσε το άτιμο. Το είδα και εγώ αυτό που λες. Θέλει πολύ κοφτερό μαχαίρι για να κοπούν πιο λεπτά. Την άλλη φορά -γιατι θα το καθιερώσω πλέον αυτό το πιάτο- θα προσπαθήσω να το κόψω ακόμα σε πιο λεπτά κρόσια, αν και έτσι, ήταν υπέροχο!!!!
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 28 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πεντανόστιμη συνταγή! Τέλεια Παρουσίαση!!
Να προσθέσω ότι το συκώτι μπορούμε να το κόψουμε εύκολα με το ψαλίδι τροφίμων, αυτό που κόβουμε και το κοτόπουλο και οτιδήποτε άλλο. Το χρησιμοποιώ συχνά για το συκώτι και κυρίως στη μαγειρίτσα που θέλει το ψιλόκομμα της...
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Κυριακή, 02 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Αν και το συκώτι μου αρέσει χωρις πολλά πολλά ,λιγο μαρινάρισμα λίγο ποσαρισμα σβήσιμο με κρασί και τέλος ,σήμερα το έφτιαξα, οπως λεει η συνταγή σου πολυ καλό εως τέλειο .
Σχόλιο από bhsaria58 , Δευτέρα, 03 Αύγουστος 2009
Χαίρομε που σας άρεσε τόσο!!!!άν και συμφωνώ με τη Ντίνα γιατί και μένα μου αρέσει το σηκώτι το μοσχαρίσιο μόνο,έτσι όμως δεν καταλαβαίνης τόσο τη γεύση του σηκωτιού αλλά τη γεύση των λαχανικών που έχουν πάρει απο το σηκώτι,έτσι ξεγελάμε αυτούς που δεν το τρώνε
Σχόλιο από mamakoulina , Πέμπτη, 13 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Bhsaria μου το συκώτι το τρώω μόνο με τέτοιου είδους παραλλαγές μαγειρεμένο.Σύντομα θα το επιχειρήσω
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 13 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
εγω τα εφτιαξα σημερα,και βαζω τα σκουφακια ειναι ομως λιγα,120 σου βαζω
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 14 Μάρτιος 2010
H φωτογραφία από τη Bianka που έφτιαξε τη συνταγή.
Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από linmak88 , Πέμπτη, 18 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Το συκώτι είναι η αγαπημένη λιχουδιά του άντρα μου - οπότε δεν θα μπορούσε να μην μπει αυτή η συνταγή στα αγαπημένα μου!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 17 Μάρτιος 2011
Η φωτό από τη χρύσα που έφτιαξε τη συνταγή!
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 17 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Βησαρια ,το τολμησα και εγω !!μονο καλα λογια εχω να πω,το μπαλσαμικο με την καστανη ζαχαρη εδωσε στο συκωτι αλλο επιπεδο γευσης.Μπραβο !!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 28 Νοέμβριος 2012
Τόφτιαξα σήμερα ,πρόσθεσα και ψιλοκομμένα μανιτάρια ,έγινε πολύ καλό !
Μεταφορά στην κορυφή