Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Συκώτι Αρνίσιο με κρασί Μαρσάλα και πράσινο πιπέρι

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τρίτη, 28 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κ,σ ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια σε λωρίδες κομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 300 ml κρασί Μαρσάλα
  • 2 κ,σ ξύδι Balsamico
  • Πιπέρι ,αλάτι
  • 1 κ,σ πιπέρι πράσινο από το βαζάκι
  • 250 γρ αρνίσιο συκώτι
  • 10 γρ βούτυρο
Οδηγίες
  1. Σε τηγάνι βάζουμε το μισό από το λάδι να κάψει
  2. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια να πάρουν ένα χρώμα σκούρο
  3. Προσθέτουμε και το σκόρδο
  4. Το σοτάρουμε και αυτό λίγο, ρίχνουμε το κρασί, το πράσινο πιπέρι και το ξύδι
  5. Αλατοπιπερώνουμε και τα βράζουμε για 40 λεπτά
  6. Κόβουμε το συκώτι σε λωρίδες σχεδόν 4 πόντους, σχεδόν σαν τις πατάτες τις τηγανιτές
  7. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και βούτυρο να κάψει
  8. Ρίχνουμε το συκώτι και το τηγανίζουμε για λίγο, στα 2 λεπτά μόνο είναι έτοιμο
  9. Το προσθέτουμε στη σάλτσα με τα κρεμμύδια
  10. Γαρνίρουμε με πουρέ και με ντομάτες και βασιλικό
  11. Γίνετε και με μοσχαρίσιο συκώτι, αλλά με το Αρνίσιο είναι πιο γευστικό
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 31 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Την επόμενη φορά το συκώτι θα το φτιάξω έτσι και με αυτό το κρασί.
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 01 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Αρκετά πικάντικη συνταγή, που σίγουρα θα αρέσει και στους πιο δύσκολους!
Σχόλιο από Κλεῖτος , Κυριακή, 11 Μάιος 2014 vote imagevote imagevote image
Μου φαίνεται υπερβολικός ο χρόνος των 40 λεπτών βράσιμο της πράσινης πιπεριάς.
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 14 Μάιος 2014
Φίλη μου δεν υπάρχει πρόβλημα ,την βαζουμε και στο τέλος !!!
Μεταφορά στην κορυφή