Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σύκα μαρμελάδα

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Παρασκευή, 24 Σεπτέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Σύκα της Ελληνικής γης , φρούτο γεμάτο γεύση σε μαρμελάδα μελωμένη !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 & 1 / 2 κιλό σύκα ώριμα .
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη .
  • Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια .
  • 1 κουταλάκι κανέλα σκόνη .
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ .
Οδηγίες
  1. Κόβουμε το κοτσάνι από τα σύκα . Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε . Τα κόβουμε σε 2-3 κομμάτια το καθένα .
  2. Τα αραδιάζουμε σε στρώσεις σε κατσαρόλα βάζοντας ανάμεσα ζάχαρη , κανέλα , ξύσμα και χυμό λεμονιού . Τα αφήνουμε 2-3 ώρες και σαυτή την διάρκεια τα ανακατεύουμε 2-3 φορές .
  3. Τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύοντας συχνά τα βράζουμε . Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε .
  4. Δοκιμάζουμε αν έδεσε και τα αποσύρουμε από τη φωτιά . Προσθέτουμε το μπράντυ .
Λίγα μυστικά ακόμα

Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα , βάζουμε ένα ξύλινο κουτάλι μέσα , το βγάζουμε και το κρατάμε σε οριζόντια θέση μερικά λεπτά . Αν πέφτει από το κουτάλι σε συνεχή ροή θέλει ακόμη δέσιμο , αν πέφτει σε διακεκομμένες σταγόνες , έχει δέσει !

Σχόλια
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 27 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
θα πρεπει να εχει υπεροχη γευση,γενικοτερα δεν μου αρεσουν οι μαρμελαδες,αλλα αυτη μου εκανε το κλικ...μπραβο σου!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 27 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μμμ!!!!μπραβο Ε,Φ
Σχόλιο από iwannitsa , Δευτέρα, 27 Σεπτέμβριος 2010
Eκανα περσι ..και μου ξυνισε!!!!!
Δεν ξερω το λογο αλλα δεν το ξανακανω
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 20 Αύγουστος 2011
Έκανα και πάλι μαρμελάδα σύκο ,έγινε πολύ καλή μαυτήν την συνταγή!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 21 Αύγουστος 2011
Η φωτογραφία από την Ειρήνη.


Σχόλιο από sofouleli , Τρίτη, 30 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εκανα κι εγώ σημερα σύκο ώριμο γλυκό όμως που το τρωω και πανω σε φετα ψωμι με βούτυρο εγινε τέλειο όταν ξυμερωσει θα το περιποιηθω . χωρις αρωματα και τιποτε το ιδιαιτερο εχει αρωμα τέλειο το ΄΄ρετσελι'' όπως το λενε στη Μακεδονία.
Μεταφορά στην κορυφή