Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Στρούντελ με μήλα

recipe image
Προστέθηκε απόhrisag, Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Συνοδεύει τον καφέ σας

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
2 ρολά

Για τη ζύμη

  • μισό φλ. τσαγιού βούτυρο
  • μισό φλ. χλιαρό νερό
  • μισό φλ.  ζάχαρη
  • 1 φλ. του καφέ ούζο
  • 1 φλ. του καφέ χυμός πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μπέικιν

Για την γέμιση

  • 4 μεγάλα μήλα
  • μισό φλ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
  • μισό φλ. αμύγδαλα  ασπρισμένα και κοπανισμένα
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • λίγο βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.γ. γαρύφαλλο
Οδηγίες
  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι, ανακατεύετε με την πάουντερ, χτυπάτε το βούτυρο καλά με την ζάχαρη.
  2. Προσθέτετε το ούζο, το νερό, το χυμό, εξακολουθείτε λίγο- λίγο το χτύπημα.
  3. Προσθέτετε το αλεύρι σιγά- σιγά, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη
  4. Ανοίγετε σε λεπτό φύλλο, ραντίζετε με βούτυρο.
  5. Στο μεταξύ έχετε καθαρίσει και κόψει σε λεπτές φέτες τα μήλα, έχετε πλύνει και σκουπίσει τις σταφίδες
  6. Ανακατεύετε όλα τα υλικά, μήλα, ζάχαρη, σταφίδες, αμύγδαλα, κανέλα, γαρύφαλλο και απλώνετε κατά μήκος του φύλλου
  7. Τυλίγετε σε ρόλο με τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα.
  8. Βουτυρώνετε το ρόλο και βάζετε σε ταψί και αυτό βουτυρωμένο
  9. Ψήνετε σε ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
  10. Αφού ψηθεί πασπαλίζετε το ρολό με ζάχαρη άχνη και κανέλα και κόβετε σε φέτες αφού μισοκρυώσει.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 11 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Xρύσα, χαράζεις το φύλλο; Πόσο αλεύρι μπαίνει; Γίνεται ένα ρολό;
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 11 Φεβρουάριος 2010
Καταρχιν να πωοτι εβαλα και φωτο,ομως δεν ξερω τι εγιναν,που εκανα λαθος?κατα δευτερον για,το αλευρι ελεγε η συνταγη,οσο παρει,εμενα μου πηρε 4 φλιτζανια,με αυτη τη δοσολογια βγηκαν 2 ρολα.
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Λαχταριστό και πεντανόστιμο το Στρούντελ!!!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010
Η φωτογραφία από τη Μάρα, που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
εγω βαζω τα 5 και λιγα ειναι
Μεταφορά στην κορυφή